Echte ouderwetse boerencake

Echte ouderwetse boerencake

Voor veel mensen is niks zo lekker als een echte ouderwetse boerencake. Het lijkt een super simpele, maar deze cake wint met zijn smeuïgheid toch nog vele harten. Hij behoeft verder weinig introductie en er gaan ook geen moeilijke ingredienten in, dus duik de keuken in en geniet van een lekkere versgebakken cake!


Wat heb je nodig?

  • 200 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • snufje zout

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Mixer met garden
  • Cakevorm

Bewaaradvies

Bewaar de cake maximaal 3 dagen goed afgedekt of in een afgesloten trommel.


Verwarm de oven voor op 175°C. Mix de boter, suiker en vanillesuiker in de beslagkom tot een gladde massa. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix ondertussen goed door. Voeg het volgend ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen in het boter- en suikermengsel.

Voeg vervolgens beetje bij beetje het meel toe en mix ondertussen ook goed door. Voeg als laatste de 2 eetlepels melk en een snufje zout toe en mix het beslag nog 1 minuut goed door.

Vet de bakvorm in en giet het beslag er gelijkmatig in. Bak de cake op een rooster in het midden van de oven voor 55-65 minuten. Stort de cake na het bakken direct uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.

 

 


 



1 thought on “Echte ouderwetse boerencake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.