Fris en zoet: Oreo kwarktaart

Fris en zoet: Oreo kwarktaart

Oreo kwarktaart, moet ik er eigenlijk nog meer over zeggen? Wie wil er nou niet genieten van een heerlijke frisse kwarktaart met stukjes Oreo, op een lekkere dikke bodem gemaakt van Oreo? Nou ik in elk geval wel en ik durf te wedden jij ook!

Deze taart had ik gemaakt op een van mijn bakdagen waarop ik in 1x een berg dingen bak om dan vervolgens uit te werken. Het is natuurlijk niet goed voor me om alles zelf op te eten, daarom had ik het meegenomen naar de schoonfamilie en zelfs de grootste pietlut die nooit wat nieuws probeert verkoos deze kwarktaart boven zijn oh zo geliefde vanillecake. En dat wil dus wel heel wat zeggen!


Wat heb je nodig?

  • 2 rollen Oreo
  • 50 gram roomboter
  • 500 gram volle kwark (naturel)
  • 250 ml slagroom (ongeklopt)
  • 150 gram suiker
  • 2 zakjes Klopfix

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Mixer met garden
  • Keukenmachine
  • Snijplank
  • Steelpannetje
  • Springvorm (18-20 cm)

Bewaaradvies

Bewaar de kwarktaart maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast.

Haal de Oreo’s uit de verpakking en leg 5 koekjes apart. Doe de rest in de keukenmachine en maal ze fijn. Smelt ondertussen de boter in de steelpan. Als de boter volledig gesmolten is giet je deze bij de koekkruimels en meng je het geheel goed.

Tip: heb je geen keukenmachine? Je kunt de Oreo’s ook verkruimelen door ze in een plastic zak te doen (goed dichtmaken!) en fijn te slaan met een deegroller.

Pak een met bakpapier bekleedde bakvorm en giet het boter/koekmengsel erin. Verspreid het gelijkmatig over de bodem en gebruik de achterkant van een lepel om alles glad te strijken en goed aan te drukken. Zet voor 10 minuten in de koelkast.

Doe de kwark, slagroom, suiker en Klopfix samen in een beslagkom. Mix met een mixer met garden voor ongeveer 3 tot 5 minuten tot het geheel steviger begint te worden. Als je met de garden pieken kunt maken dan heb je genoeg gemixt.

Tip: in dit recept gebruik ik Klopfix, omdat dit vegetarisch is en ik de taart zo wel aan iedereen kon voorschotelen. Het werkt net zo goed als gelatine en je proeft geen verschil!

Hak de laatste 5 Oreo’s fijn en doe deze bij het kwarkmengsel. Schep het er rustig doorheen, niet meer de mixer gebruiken.

Haal de bakvorm met de inmiddels afgekoelde bodem uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erop. Verspreid ook dit gelijkmatig en strijk glad met de achterkant van een lepel. Zet de kwarktaart minimaal 2 uur in de koelkast om nog beter te laten opstijven.

 


 



1 thought on “Fris en zoet: Oreo kwarktaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.