Green Halloween rocky road

Green Halloween rocky road

Happy Halloween! *donderslag en spookgeluiden*

Halloween heb ik altijd al fascinerend gevonden en ik vind het dan ook geweldig dat het steeds meer een ding wordt in Nederland. Er gaat geen jaar voorbij dat ik niet naar Hocus Pocus kijk en bij een spooky film hoort natuurlijk een spooky snack!

Dit jaar zit ik daarom op de bank met deze green Halloween rocky road. Een gigantische suiker en caloriebom met een spooky kleurtje en de gave sprinkles van Sugarhigh Deluxe. Ziet er lekker feestelijk uit toch? Met wie ga jij dit jaar een stukje eten? 😉

Durf je deze snack niet aan? Dan staat er ook nog een hartig Halloween recept voor je online, namelijk deze spicy pompoensoep!


Wat heb je nodig?

  • 12 chocolate chip cookies
  • 200 gram witte chocolade
  • 110 gram boter
  • groene kleurstof
  • Halloween sprinkles

Keukenspullen

  • Steelpannetje
  • Keukenmachine
  • Snijplank
  • Bakblik

Bewaaradvies

  • Bewaar de rocky road max. 3 dagen in de koelkast.

Pak 10 van de koekjes en maal ze fijn in de keukenmachine. Smelt 50 gram boter in een steelpannetje. Giet de koekkruimels bij de boter en roer goed door. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verspreid het boter/koekmengsel over de bodem. Druk het aan met de achterkant van een lepel en zet 10 minuten in de koelkast.

Hak de overige 2 koekjes in grove stukken. Smelt de rest van de boter samen met de witte chocolade in de steelpan en roer goed door. Voeg de groene kleurstof toe en roer totdat het mengsel een egale kleur heeft.

Haal het bakblik uit de koelkast en giet de chocolade over de koekbodem heen. Verdeel gelijkmatig met de achterkant van een lepel. Strooi de grove koekstukken over de chocolade en vervolgens de Halloween sprinkles. Je kunt er eigenlijk alles op gooien wat je wil: stukjes fudge, mini marshmallows, nog meer chocolade.

Zet de rocky road nog minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd daarna in stukken en geniet van je spooky snack!

 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.