Oreo mousse

Oreo mousse

Oreo’s zijn van die koekjes die ik een hele tijd niet eet en dan opeens weer een compleet pak in één keer, schaamteloos. Op die momenten hou ik er dan ook weer van om lekker te experimenteren met Oreo en  daar is deze heerlijke Oreo mousse met witte chocolade uit ontstaan. Heerlijk zoet, vol chocolade en goed voor de ziel, yummm. Een perfect toetje, al zeg ik het zelf!


Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 6 porties.

  • 150 gram witte chocolade
  • 2 eieren (kamertemp.)
  • 50 gram suiker
  • 200 ml slagroom
  • 1 pak Oreo’s

Keukenspullen

  • Pannetje
  • Beslagkom 2x
  • Kommetje
  • Serveerschaaltjes
  • Snijplank+ mes

Bewaaradvies

  • Bewaar de Oreo mousse maximaal 3 dagen goed afgedekt in de koelkast.

Breek de chocolade in stukken en smelt au-bain-marie. Als de chocolade volledig gesmolten is haal je de steelpan uit het hete water en zet even apart.

Splits ondertussen de eieren (gooi de dooiers niet weg!) en klopt het eitwit samen met de helft van de suiker stijf. Klop in een andere kom de slagroom stijf.

Leg 6 Oreo’s opzij en hak de rest van de koekjes in stukjes. Doe de stukjes bij de stijfgeslagen slagroom in de kom.

Doe de andere helft van de suiker bij het eigeel en klop los met een vork. Voeg de gesmolten chocolade hieraan toe en roer goed door. Schep dit met een spatel door de slagroom en Oreo’s en als laatste spatel je het eiwit er snel en luchtig doorheen.

Schep de mousse in de serveerschaaltjes of bakjes waarin je het gaat serveren. Dek af met huishoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Steek vlak voor het serveren een hele Oreo in ieder schaaltje en tadaaa!

 

 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.