Pepernoot oats

Pepernoot oats

Zijn jullie de pepernoten al zat? Ik zeker nog niet, dus gooi er hierbij nog een lekker pepernoot onbijtje in. Een lekker warm havermoutje met speculaaskruiden en afgemaakt met wat fijngehakte pepernoten voor die extra bite. Als dat geen goed ontbijtje is voor de Sint weet ik het ook niet meer!


Wat heb je nodig?

  • 200 ml melk
  • 50 gram havermout
  • 1 theelepel honing
  • snufje speculaaskruiden
  • handje pepernoten

Keukenspullen

  • Steelpannetje

Bewaaradvies

  • Bewaar de havermoutpap maximaal 2 dagen in de koelkast.
Doe de melk in het steelpannetje en zet op een zacht vuurtje. Voeg de havermout toe. Laat de pap zachtjes inkoken, maar blijf regelmatig roeren. Wanneer de pap de gewenste dikte heeft haal je het pannetje van het vuur.

Doe de havermout in een kommetje. Voeg de honing en het snufje speculaaskruiden toe en roer goed door. Hak de pepernoten in stukjes en verdeel over de havermout.

 

 

 

 

 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.