Robuuste choco pindakaas koeken

Robuuste choco pindakaas koeken

Volgens Calvé zijn we er allemaal groot mee geworden: pindakaas. Vroeger en ook nu nog een van mijn favorieten qua beleg, maar ook heeeerlijk om gewoon met een lepeltje uit de pot te eten. Ik was daarom ook over the moon excited toen er hier EEN METER PINDAKAAS van Mister Kitchen op de stoep stond, met als klap op de vuurpijl een echt pindakaas t-shirt woohoo!

Met 7 nieuwe smaken pindakaas in mijn bezit kon het ook niet anders dan dat ik er wat lekkers mee ging bakken en dat heb ik gedaan hoor jongens. Deze robuuste koeken combineren het beste van 2 werelden, namelijk pindakaas en chocolade. Daarnaast zijn ze ook nog eens voedzaam en leveren je een flinke dosis goede energie, dus dat is weer een extra plusje. Ook zijn ze ideaal om te gebruiken voor bij een mealprep, want je kunt ze prima in de vriezer bewaren. Zo ligt er altijd een heerlijke verantwoorde koek voor je klaar.


Wat heb je nodig?

Dit recept is voor ongeveer 10 koeken.

  • 100 gram speltmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout
  • 3 eetlepels honing
  • 50 ml (amandel)melk
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 50 gram pure chocola
  • 3 eetlepels Mister Kitchen chocolade pindakaas

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Snijplank
  • Bakplaat met bakpapier

Bewaaradvies

  • Bewaar de koeken maximaal 3 dagen in een afgesloten trommel of 2 weken in de vriezer.

Verwarm de oven voor op 170°C. Doe het spelt- en amandelmeel samen met de havermout, honing, melk, bakpoeder, kokosolie, het ei en een snufje zout in de beslagkom en mix met een vork tot een stevig beslag. Het moet niet te nat zijn, anders lopen de koeken uit bij het bakken. Voeg 3 eetlepels van de Mister Kitchen chocolade pindakaas toe en roer goed door.

Breek vervolgens de pure chocolade in stukken en hak met een mes in wat kleinere stukken. Voeg de chocolade toe aan het beslag en schep er rustig doorheen.

Maak met 2 eetlepels ongeveer 10 bollen op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Je hoeft er geen nette, platte koeken van te maken, ze mogen lekker robuust blijven.

Bak de koeken in het midden van de oven in 25 minuten gaar. Als ze uit de oven komen zijn ze nog een beetje zacht. Laat de koeken helemaal afkoelen voordat je ze opeet.

Mister Kitchen chocolade pindakaas

 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.