Roze supersalade – Witlof met rode bietjes en appel

Roze supersalade – Witlof met rode bietjes en appel

Deze salade is er een die mijn moeder vroeger wel eens maakte en waar ik dan ontzettend stennis over ging lopen schoppen, omdat ik geen bietjes luste (sorry mama!). Inmiddels zijn we jaren verder, ben ik ontzettend volwassen geworden en is deze salade een van mijn favorieten geworden. Omdat er te weinig eiwitten in deze salade zitten combineer ik het thuis vaak met een vegetarische schijf of stukje biologisch vlees, maar je kunt er bijvoorbeeld ook twee eieren bij koken en die door de salade doen.

Anyway, deze salade is door zijn leuke roze kleur een feestje om naar te kijken en zorgt er altijd voor dat je genoeg kleur eet! De verschillende texturen van de witlof, bietjes en bite van de appel gaan goed samen en maakt dat dit een gezonde, frisse en zoete salade is.


Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 2 personen.

  • 4 stronkjes witlof
  • 1 appel
  • 400 gram rode bietjes (uit blik)
  • sap van rode bietjes
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels kwark
  • snufje peper
  • scheutje olijfolie

Keukenspullen

  • Slakom
  • Klein kommetje
  • Snijplank

Bewaaradvies

  • Omdat witlof snel bruin wordt kun je de salade helaas niet langer dan 1 dag bewaren.

Spoel de witlof af onder de kraan, snijd in de lengte doormidden en verwijder de bittere kern. Snijd de overgebleven witlof bladeren in smalle reepjes en doe in de slakom.

Tipals de witlof nog vrij nat is kun je deze het beste even droog deppen voordat je de andere ingrediënten toe gaat voegen.

Open de blikjes met rode bietjes en giet het sap NIET weg! Leg de bietjes op de snijplank en snijd in kleine stukjes. Voeg deze toe aan de witlof en hussel even door elkaar. Giet er ook een scheut van het bietjessap bij.

Was, schil en snijd de appel in kleine stukjes. Doe ook deze in de slabak en hussel goed door.

Doe in het kleine kommetje de mayonaise, kwark, olijfolie en peper bij elkaar en roer dit goed door tot een stevig sausje. Doe het sausje bij de salade en meng goed. Als de salade nog niet roze genoeg is voor je gevoel dan kun je er altijd nog een extra scheut bietjessap bij doen!

 

 

 

 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.