Smeuïge chocoladecake

Smeuïge chocoladecake

Wanneer je een goed basisrecept hebt kun je daarmee eindeloos variëren. Het recept voor de ouderwetse boerencake is een perfect voorbeeld hiervan en met slechts 1 simpele aanpassing maak je er een heerlijk smeuïge chocoladecake van!

Doen jullie dat ook wel eens? Een basisrecept gebruiken en dan zelf aanpassen naar waar je op dat moment zin in hebt? Het is een gemakkelijke manier om te beginnen met het maken van je eigen recepten en zo heb je ook altijd iets wat je lekkerd vindt.


Wat heb je nodig?

  • 200 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels melk
  • snufje zout

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Mixer met garden
  • Cakevorm

Bewaaradvies

  • Bewaar de cake maximaal 3 dagen goed afgedekt of in een afgesloten trommel.

Verwarm de oven voor op 175°C. Mix de boter, suiker en vanillesuiker in de beslagkom tot een gladde massa. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix ondertussen goed door. Voeg het volgend ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen in het boter- en suikermengsel.

Voeg vervolgens beetje bij beetje het meel en het cacaopoeder toe en mix ondertussen ook goed door. Voeg als laatste de 4 eetlepels melk toe en mix het beslag nog 1 minuut goed door.

Vet de bakvorm in en giet het beslag er gelijkmatig in. Bak de cake op een rooster in het midden van de oven voor 55-65 minuten. Stort de cake na het bakken direct uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.

Tip: zin in nog wat extra chocolade? Smelt 50 gram chocolade (naar keuze) au bain marie en verdeel het als een glazuur over de cake, yummy!

 

 

 

 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.