Stracciatella pepernotentaart

Stracciatella pepernotentaart

Wat doe je als je zin hebt in taart en pepernoten? Dan ga je dus gewoon een stracciatella pepernotentaart bakken! Geen interessant verhaal over het ontstaan van deze taart, ik had gewoon zin om deze twee lekkere dingen met elkaar te combineren en gelukkig werd dat een succes.

Als je deze taart nog een extra chocoladetwist wil geven dan voeg je 2 eetlepels cacaopoeder toe en 2 extra eetlepels melk. Of je gooit er gewoon een grotere hoeveelheid pepernoten in, alles kan bij deze taart! Heerlijk om gewoon zo te eten, maar ook lekker met een schepje vanille ijs of een toefje slagroom ­čśë


Wat heb je nodig?

  • 200 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram chocoladepepernoten
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • snufje zout

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Mixer met garden
  • Bakpapier
  • Springvorm (18-24 cm)

Bewaaradvies

  • Bewaar de taart maximaal 3 dagen goed afgedekt of in een afgesloten trommel.

Verwarm de oven voor op 175┬░C. Mix de boter, suiker en vanillesuiker in de beslagkom tot een gladde massa. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix ondertussen goed door. Voeg het volgend ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen in het boter- en suikermengsel.

Voeg vervolgens beetje bij beetje het meel toe en mix ondertussen ook goed door. Voeg als laatste de 2 eetlepels melk en een snufje zout toe en mix het beslag nog 1 minuut goed door.

Leg 50 gram pepernoten apart, hak de overige 100 gram in grove stukken. Schep 2/3 van de pepernootstukken luchtig door het beslag en houd de rest apart voor de topping.

Bekleed de springvorm met bakpapier en giet het beslag er gelijkmatig in. Verdeel de hele pepernoten en de rest van de stukken pepernoot over de bovenkant van de taart. Bak de taart op een rooster in het midden van de oven voor 55-60 minuten. Haal de cake direct na het bakken uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.

Ben jij ook zo’n pepernoten lover? Melk, puur, wit, gewone of nog specialere smaken: welke zijn jouw favoriet?

 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.