6x eten voor als je ongesteld bent

6x eten voor als je ongesteld bent

Wellicht niet het meest aantrekkelijke onderwerp voor het mannelijke gedeelte van de bevolking, maar aangezien ik er zelf liever ook voor zou passen schrijf ik lekker een blog om de pijn wat te kunnen verzachten. Kramp, een opgeblazen gevoel, hoofdpijn, diarree en vermoeidheid zijn (voor velen, de rest zijn lucky bastards) onlosmakelijk verbonden aan ongesteld zijn. Pijnstillers zijn dan natuurlijk makkelijk om te nemen, maar omdat ik liever voor natuurlijke opties ga geef ik je hieronder 5 voedingsmiddelen die je menstruatiepijn wat zouden kunnen verzachten!

1. Pure chocolade

Tijdens de menstruatie krijgen veel vrouwen last van cravings naar chocolade. Nou kunnen je klachten van al die suiker alleen maar erger worden en dus is het beter om voor pure chocolade te kiezen. Ongeacht wat ik hierboven schrijf is chocolade gewoon goed voor je ziel en als je er een kilo van wil eten tijdens hell-week, dan moet je dat gewoon lekker doen!

2. Selderij

Selderij zit vol met water en bevat praktisch 0 calorieën. Het ondersteunt je vochtbalans en helpt bij het tegengaan van een opgeblazen gevoel. Je kunt het rauw eten of er een salade van maken met stukjes appel, kwark, rozijnen en wat peper.

3. Ananas

Onderzoek heeft aangetoond dat de bromelain in ananas net zo goed helpt tegen spierpijn als ibuprofen en is daarom een goede om te eten als je last hebt van kramp. Daarnaast helpt het ook tegen een opgeblazen gevoel.

4. Kruidenthee

Thee biedt niet alleen mentale troost terwijl je zelfmedelijden hebt, maar heeft ook nog echte positieve effecten op je lichaam. Groene thee reinigt je lichaam en helpt bij kramp, terwijl pepermuntthee weer helpt tegen een opgeblazen gevoel.

5. Spinazie

Donkere bladgroente zoals spinazie (en kool) helpen tegen kramp en zijn daarnaast ook nog gewoon heel gezond. Combineer de spinazie bijvoorbeeld met een lekker stuk zalm, dat door de omega-3 en vitamine D op zijn beurt ook weer helpt tegen kramp!

6. Banaan

Bananen zitten vol met kalium, vitamine B6 en andere vitamines die je bloedsuikerspiegel beïnvloeden en een positief effect hebben op je stemming. Daarnaast ondersteunen ze ook je stoelgang, wat weer prettig is als je last hebt van diarree tijdens de menstruatie…

Behalve bovenstaande voornamelijk gezonde opties is het tijdens je menstruatie natuurlijk 100% toegestaan om jezelf vol te proppen met alle pizza, friet, chips, chocola en taart waar je maar behoefte aan hebt. Je hebt tenslotte al genoeg te lijden!