Alcoholvrije stoofperen

Er kunnen verschillende redenen zijn om liever alcoholvrije stoofperen te maken dit jaar. Misschien is er iemand in de familie zwanger, eten er kleine kinderen mee of misschien vind je de smaak van wijn gewoon niet zo lekker. Helemaal geen probleem, want deze alcoholvrije stoofperen zijn minstens net zo lekker als de “echte” variant en hier kan gewoon iedereen lekker van genieten!
Wat heb je nodig?
- 10 Gieser Wildeman peren
- 300 ml zwarte bessensap
- 50 gram suiker
- 1 kaneelstokje
Keukenspullen
- Pan met deksel
- Snijplank
Bewaaradvies
- Bewaar de stoofperen maximaal 3 dagen goed afgedekt in de koelkast
Was en schil de peren, maar laat het stokje er aan zitten. Zet de geschilde peren in de pan en voeg alle ingrediënten toe. Schenk er eventueel nog een klein beetje sap of water bij als de peren nog niet volledig onderwater staan.
Breng het geheel aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur lager zodra het sap kookt. Doe de deksel op de pan en laat de peren op laag vuur 2 tot 3 uur sudderen.
Haal de stoofperen voorzichtig uit de pan en zet ze in een aparte schaal of kom. Kook het overgebleven sap nog een beetje in op hoog vuur, zodat je dit als een soort siroop over de peren kunt serveren.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.