American pancakes

[:nl]Op zondag vind ik het heerlijk om pannenkoeken voor het ontbijt te eten en ze zijn extra lekker als ze voor je gemaakt worden. Dat geluk heb ik af en toe wel eens, maar meestal ben ik degene die het eten thuis maakt. Als mijn man ze bakt dan bakt hij vaak “gewone” pannenkoeken, terwijl ik stiekem liever de fluffy American pancakes heb. Ik geef hem geen ongelijk, want die kleintjes zijn met het stijf kloppen van de eiwitten etc. wel wat meer werk dan de grote platte pannenkoeken.
Daarom ben ik aan de slag gegaan met een simpeler recept voor American pancakes, waarbij je niet moeilijk hoeft te doen met eiwitten maar toch lekkere luchtige pannenkoekjes bakt. Het heeft me een paar mislukte pogingen gekost, maar uiteindelijk zijn de pannenkoeken met dit recept aardig bij de echte in de buurt gekomen.
Wat heb je nodig?
Dit recept is voor 2 personen.
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 20 gram gesmolten boter
- snufje zout
- boter (of kokosolie) om in te bakken
Keukenspullen
- Beslagkom
- Mixer met garden
- Juslepel
- Koekenpan
Bewaaradvies
Bewaar de pancakes maximaal 3 dagen afgedekt in de koelkast.
Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Doe dit samen met de rest van de ingrediënten in de beslagkom en mix tot een glad beslag.
Verhit wat boter of kokosolie in de pan en wacht tot deze goed heet is. Schep met de juslepel het beslag uit de kom en giet op 1 plek in de pan. In een grote koekenpan kun je makkelijk 3 a 4 pancakes tegelijk bakken.
Bak de pancakes in ongeveer 4 minuten aan beide kanten goudbruin voordat je ze uit de pan haalt.
Tip: Beleg je pancakes zoals jij dat wilt. Bijvoorbeeld met (poeder)suiker of stroop, maar ze zijn ook heerlijk met wat Griekse yoghurt en vers fruit.
Deze pancakes zijn zowel warm als koud lekker. Je kunt de leftovers (als die er zijn) dus prima de volgende dag mee naar je werk nemen om dat weekendgevoel nog even vast te houden!
[:en]Sunday morning means pancake breakfast for me and it’s even better when someone else bakes them for you. Sometimes I’m that lucky, but most of the time it’s still me in the kitchen at home. If my husband bakes pancakes for me he usually makes the “normal” ones, while I would rather have the American style. I can’t blame him, because making the real American ones is a lot more work with the egg whites and all.
This made me want to come up with an easier recipe for American pancakes, where you don’t have to work hard on the egg whites but still get those nice fluffy pancakes. I took me some failed attempts but finally with this recipe I was able to make pancakes that are very close to the real deal.
What you need
This recipe makes pancakes for 2 people.
- 200 grams self-rising flour
- 2 eggs
- 250 ml milk
- 20 grams of melted butter
- pinch of salt
- butter (or coconut oil) for baking
Kitchen supplies
- Mixing bowl
- Mixer
- Gravy spoon
- Frying pan
Preserve
Save the pancakes for max. 3 days in the fridge.
Melt the butter in a sauce pan or use a small bowl and the microwave. Put the butter in de mixing bowl with all the other ingredients and mix until you have a smooth batter.
Heat some butter of coconut oil in the frying pan and wait until it’s nice and hot. Take the gravy spoon and scoop the batter into small rounds into the pan. In a large frying pan you can bake 3 to 4 pancakes at once.
Bake the pancakes for about 4 minutes until they are golden brown.
Tip: eat your pancakes just the way you want. For example with (powdered)sugar or syrup, but they also taste great with some Greek yogurt and fresh fruits.
These pancakes are delicious either hot or cold. That means you can take the leftovers (if you have any) to work with you the next day and hold on to that weekend vibe for a little bit longer!
[:]
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.