Appel-kaneel cake

Op een dag had ik ontzettend zin in appelcake en toen heb ik appelcake gebakken, zo simpel kan het soms zijn. Dat past helemaal bij deze cake, want hij is super makkelijk om te maken. Hij staat hier regelmatig op het menu als we een paar verschrompelde appels over hebben of gewoon weer eens zin hebben in cake dus. Je kunt de cake perfect gebruiken als onderdeel van je mealprep, want hij is prima in te vriezen. Ik snijd hem zelf altijd vast voor en verpak de sneeën apart, zodat ik ’s ochtends alleen maar een stukje uit de vriezer hoef te halen om er tijdens mijn middagdip van te kunnen genieten!
Wat heb je nodig?
- 100 gram speltmeel
- 50 gram havermeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel kaneel
- 3 eetlepels honing
- 100 ml kokosolie (gesmolten)
- 2 eieren
- 1 appel (of 2 als je van veel appel houdt)
- 50 gram rozijnen
- snufje zout
Keukenspullen
- Bakvorm
- Beslagkom
- Vork om te mixen
- Snijplank
Bewaaradvies
- Bewaar de cake maximaal 1 week in een afgesloten bak of trommel of 4 weken in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 190°C. Smelt de kokosolie in een bakje in de magnetron of nog liever in een pannetje op het vuur. Mix ondertussen alle droge ingrediënten samen in een grote kom. Voeg vervolgens de honing en de eieren toe en roer het geheel door. Het beslag is erg plakkerig, maar dat hoort zo. Voeg vervolgens de gesmolten kokosolie toe en mix tot een glad beslag.
Tip: geen zin om kokosolie te smelten? Je kunt eventueel ook zonnebloemolie gebruiken. Gebruik daarvoor dezelfde hoeveelheid.
Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes. Let op dat je de stukken niet te groot laat, want dat valt de cake straks uit elkaar. Voeg als laatste de appelstukjes en de rozijnen toe aan het beslag en roer het goed door.
Vet de bakvorm in of bekleed hem met bakpapier. Doe het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten. Door de honing kan de cake sneller bruin worden, dus als hij wat te donker lijkt te worden zet je de temperatuur iets lager. Haal de cake uit de oven en laat hem goed afkoelen voor je hem snijdt.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.