Bacon-kaas croissantjes

Bacon-kaas croissantjes

Soms heb je even geen zin in een bakje kwark, chiapudding of wat vers fruit en dan zijn deze bacon-kaas croissantjes eigenlijk alles wat je nodig hebt. Een yummie combinatie van zoet en hartig en de bacon alleen zou al genoeg reden moeten zijn om deze eens te maken, am I right? 😉 Daarnaast doe ik ook gewoon lekker makkelijk met kant en klaar croissantdeeg, want heb niet altijd zin om lang in de keuken te staan hihi!


Wat heb je nodig?

  • 1 rol croissantdeeg (4 stuks)
  • 4 strips bacon
  • 2 plakken kaas

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Mes

Bewaaradvies

  • Eet de croissantjes meteen op na het bakken.

Zet de koekenpan op het vuur en leg de baconstrips hier in. Bak ze op een laag vuurtje tot ze een beetje bruin beginnen te worden. Bak de bacon niet te lang: in de oven wordt hij ook nog verder gebakken.

Haal de bacon uit de pan en leg op een stukje keukenrol om het meeste vet eruit te laten lekken, anders krijg je zompige croissantjes.

Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van het croissantdeeg. Bekleed de bakplaat met bakpapier en rol het croissantdeeg hier op uit. Leg een half plakje kaas aan de brede kant op het croissantdeeg en leg hier een strip bacon bovenop. Rol het croissantje luchtig op en herhaal dit tot alle croissantjes gevuld en gerold zijn.

Bak de croissantjes in 12-15 minuten goudbruin in het midden van de oven. Ze zijn het lekkerste als ze nog warm zijn, maar let wel op: de kaas binnenin is gloeiend heet!

Ik ben zelf geen mega kaaskop dus ik heb alleen kaas in de binnenkant gedaan, maar je kunt er natuurlijk ook nog wat kaas aan de buitenkant op strooien! Let dan wel op met het bakken dat dit niet verbrandt 😉


[/full_width]