Banaan-pindakaas mugcake uit de airfryer

Banaan met pindakaas is een gouden combinatie. Waar ik zelf eerder ook nog sceptisch was heb ik het gelukkig wel helemaal ontdekt, thank god! Deze combinatie was zelfs de favoriet van “the King” (Elvis dus voor de mensen die dat niet weten) en oh man wat had die vent toch gelijk.
Nou ben ik zelf niet zo’n broodeter, dus prop ik banaan en pindakaas gewoon in andere gerechten bij elkaar. Zoals in deze mugcake dus! Super om je dag mee te beginnen, want hij zit bomvol goede voedingsstoffen, smaakt heerlijk en is zo gemaakt. Ik heb hem in de Homie airfryer gemaakt omdat ik geen magnetron heb, maar heb je die wel dan staat dit ontbijtje al binnen 5 minuten stomend voor je klaar!
Wat heb je nodig?
- 1 banaan
- 1 ei
- 30 gram havermout
- 1 eetlepel pindakaas
- 5 druppels stevia
Keukenspullen
- Snijplank
- Bakvormpje of grote mok
- Airfryer of magnetron
Bewaaradvies
- Bewaar de mugcake maximaal 1 dag goed afgedekt.
Verwarm de airfryer voor op 175°C. Prak de banaan en doe deze in een kommetje. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng tot een glad beslag.
Tip: ik heb de zeezout karamel pindakaas van Mister Kitchen gebruikt, maar je kunt eigenlijk alle soorten en smaken pindakaas gebruiken!
Vet je bakvormpje of mok een beetje in en giet het beslag er in. Bak het in de airfryer in 10 minuten gaar.
Wil je het liever in de magnetron klaarmaken? Dat kan ook. Doe het beslag dan in een mok of ander bakje wat geschikt is voor de magnetron en zet het er 2 minuten in op 900 Watt.
Heerlijk om lekker warm op te eten, maar koud ook prima voor als je het bijvoorbeeld meeneemt onderweg!
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.