Banaanmuffins met blauwe bessen

Banaanmuffins met blauwe bessen

Ontbijten met muffins. Het idee alleen al maakt me elke keer weer helemaal happy, want hoe kun je nou een slechte dag hebben als die al zo goed begint? Deze banaanmuffins met blauwe bessen zijn lekker luchtig, smakelijk en voedzaam en zorgen ervoor dat jij je dag ook gegarandeerd goed begint! En behalve als ontbijt zijn ze ook ideaal als snack tussendoor, zodat je niet hangry wordt 😉


Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 6 muffins, dat zijn
2 porties.

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 40 gram havermout
  • 30 gram blauwe bessen
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels speltmeel
  • snufje kaneel

Keukenspullen

  • Snijplank
  • Kommetje
  • Muffinvormpjes
  • Muffinbakvorm

Bewaaradvies

  • Bewaar de muffins maximaal 3 dagen in een afgesloten bak in de koelkast, of vries ze in en bewaar ze dan maximaal 1 maand.

Verwarm de oven voor op 175°C. Pel de banaan en prak deze op de snijplank met een vork tot een gladde puree. Doe de banaan in een kommetje. Voeg het ei toe en roer dit met een vork goed door elkaar.

Voeg de overige ingrediënten toe en roer tot een klontvrij beslagje. Zet de muffinvormpjes in de muffinbakvorm en verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes. Vul ieder vormpje voor ongeveer 2/3.

Bak de muffins in het midden van de oven in 20 minuten gaar en licht bruin. Eet smakelijk!