Basic brownies

Basic brownies

[:nl]Hoe leuk ik het ook vind om te experimenteren en variëren in de keuken met recepten, een goed basisrecept is soms toch het meeste waard. Want wat heb je aan een triple chocolate marshmallow brownie, als de brownie niet eens gaar wordt?

Vandaag daarom voor jullie het perfecte basisrecept voor brownies. Geen moeilijk gedoe of veel poespas, maar een flinke hoeveelheid chocolade in een recept dat gegarandeerd lukt met als eindresultaat een heerlijk smeuïge brownie yammm!


Wat heb je nodig?

  • 250 gram roomboter (ongezouten)
  • 200 gram suiker
  • 130 gram bloem
  • 200 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • snufje zout

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Snijplank
  • Steelpannetje
  • Beslagkom

Bewaaradvies

  • Bewaar de brownie maximaal 3 dagen in een afgesloten bak of trommel.

Verwarm de oven voor op 170°C.  Smelt al roerend au bain marie de suiker en de boter samen met 150 gram chocolade tot een gladde massa.  Zet dit vervolgens opzij en laat afkoelen naar kamertemperatuur, maar vergeet niet om het nog af toe door te roeren. Hak ondertussen de rest van de chocolade in stukjes.

Als het boter/chocolade/suikermengsel is afgekoeld tot kamertemperatuur voeg je hier één voor één de eieren aan toe. Roer ondertussen goed door. Zeef daarna de bloem en schep deze er luchtig doorheen. Voeg als laatste de overgebleven stukjes chocolade toe. Giet het beslag in een bakvorm bekleed met bakpapier.

Zet de brownie in de oven en bak hem in ongeveer 40 minuten gaar. De baktijd kan per oven verschillen, dus houd het een beetje in de gaten. Met een satéprikker kun je gemakkelijk testen of de brownie klaar is. Laat de brownie goed afkoelen voordat je hem in stukken snijdt, het midden hoort nog wat smeuïg te zijn.

 

 

 


 [:en]As much as I like to experiment with recipes, your base always has to be good. Because why would you need a triple chocolate marshmallow brownie, if your brownie won’t even cook in the center? So today I give you the perfect basic recipe for some delicious brownies. No fuss, just a healthy amount of chocolate in a recipe guaranteed to work out great!


What you need

  • 250 grams butter
  • 200 grams sugar
  • 130 grams flour
  • 150 grams white chocolate
  • 150 grams speculaas
  • 3 eggs
  • 1 vanilla pod

Kitchen supplies

  • Baking tin
  • Cutting board
  • Pan
  • Mixing bowl

Preserve

  • Max. 3 days in a closed tin.

Preheat the over at  170°C.  Melt the butter, sugar and 150 grams of the chocolate in a bain-marie, make sure you keep stirring constantly. Let the mixture cool to room temperature and keep stirring once in a while to prevent it from lumping. Chop the rest of the chocolate into pieces.

Add the eggs one by one to the cooled butter/sugar/chocolate mixture and mix. Sift the flour and gently scoop it into the mixture. Add the rest of the chocolate and stir. Pour the batter into a greased baking tin (or use baking paper).

Put the brownie in the oven and bake for about 40 minutes. The baking time can vary for each oven, so it’s wise to check on your brownie regularly to make sure the top isn’t burning. You can easily check if the brownie is done by using a skewer. When done take the brownie out of the oven and let cool before serving, the center is supposed to stay a little moist.

 

 

[:]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.