Basic brownies

Hoe leuk ik het ook vind om te experimenteren en variëren in de keuken met recepten, een goed basisrecept is soms toch het meeste waard. Want wat heb je aan een triple chocolate marshmallow brownie, als de brownie niet eens gaar wordt?
Vandaag daarom voor jullie het perfecte basisrecept voor brownies. Geen moeilijk gedoe of veel poespas, maar een flinke hoeveelheid chocolade in een recept dat gegarandeerd lukt met als eindresultaat een heerlijk smeuïge brownie yammm!
Wat heb je nodig?
- 250 gram roomboter (ongezouten)
- 200 gram suiker
- 130 gram bloem
- 200 gram pure chocolade
- 3 eieren
- snufje zout
Keukenspullen
- Bakvorm
- Snijplank
- Steelpannetje
- Beslagkom
Bewaaradvies
- Bewaar de brownie maximaal 3 dagen in een afgesloten bak of trommel.
Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt al roerend au bain marie de suiker en de boter samen met 150 gram chocolade tot een gladde massa. Zet dit vervolgens opzij en laat afkoelen naar kamertemperatuur, maar vergeet niet om het nog af toe door te roeren. Hak ondertussen de rest van de chocolade in stukjes.
Als het boter/chocolade/suikermengsel is afgekoeld tot kamertemperatuur voeg je hier één voor één de eieren aan toe. Roer ondertussen goed door. Zeef daarna de bloem en schep deze er luchtig doorheen. Voeg als laatste de overgebleven stukjes chocolade toe. Giet het beslag in een bakvorm bekleed met bakpapier.
Zet de brownie in de oven en bak hem in ongeveer 40 minuten gaar. De baktijd kan per oven verschillen, dus houd het een beetje in de gaten. Met een satéprikker kun je gemakkelijk testen of de brownie klaar is. Laat de brownie goed afkoelen voordat je hem in stukken snijdt, het midden hoort nog wat smeuïg te zijn.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.