Basic wafels

Basic wafels

Hallo daar! Het is weer weekend dus neem ik lekker de tijd om uit te pakken met een overheerlijk ontbijt. Vandaag deel ik het recept voor deze basic wafels met jullie. De wafels op zich zijn vrij neutraal van smaak, dus kun je helemaal los gaan met toppings zoals vers fruit, stroop, poedersuiker, Nutella en ga zo maar door. Ook leuk om bijvoorbeeld samen met je kids te bakken en te versieren! Het beslag is in een handomdraai gemaakt, dus binnen no time staan deze heerlijke wafels ook bij jou op tafel.


Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 2 wafels.

  • 100 gram tarwemeel
  • 100 ml melk
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • snufje zout

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Wafelvorm/ijzer

Bewaaradvies

  • Bewaar de gebakken wafels in een afgesloten bak max. 2 dagen.

Verwarm de oven voor op 170°C. Doe het meel samen met de suiker, het bakpoeder en een snufje zout in de beslagkom en roer dit met een lepel even door elkaar.

Voeg hieraan de rest van de ingrediënten toe en meng tot een glad beslag. Dit kun je gewoon met een lepel of spatel doen, je hebt geen handmixer nodig.

Vet je wafelvorm licht in en verdeel het beslag gelijkmatig. Bak de wafels in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin. Laat ze even afkoelen voordat je ze uit de bakvorm haalt, soms blijven ze plakken.

Gebruik je een wafelijzer in plaats van de oven? Bak de wafels dan ongveer in 5 tot 7 minuten gaar.