Bladerdeegcups met peer en rozijnen

Bladerdeegcups met peer en rozijnen

Ik ben zelf zo’n persoon die eigenlijk alles op ieder tijdstip kan eten. Geef me ‘s morgens een bakje friet speciaal en ‘s avonds een bak kwark met muesli, no problemo: ik eet het op. Nou begrijp ik ook wel dat niet iedereen zo is, maar soms moet je een beetje de grenzen opzoeken en daarom heb ik dit ontbijtreceptje met bladerdeeg voor jullie gemaakt. Bladerdeeg kennen we allemaal meer als onderdeel van een snack, maar ach, kan ook prima als ontbijt hoor 😉


Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 2 cups.

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 1/2 peer
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel water
  • handje rozijnen
  • snufje kaneel

Keukenspullen

  • Muffinbakvorm
  • Steelpannetje
  • Snijplank

Bewaaradvies

  • Bewaar de afgebakken cups zonder vulling maximaal 4 dagen in een afgesloten bak.

Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat ze 10 minuutjes ontdooien zodat je ze kunt vormen, maar nog niet helemaal slap zijn. Druk het bladerdeeg met het midden eerst in een vakje van de muffinbakvorm en vouw de randen zodat je een soort molentje krijgt. Bak de cups in 10-12 minuten in het midden van de oven gaar en bruin.

Was en schil de peer en snijd doormidden. Voor dit recept heb je maar de helft van de peer nodig. Snijd de peer in reepjes en daarna in kleine blokjes. Doe deze samen met een eetlepel water, de rozijnen en de kaneel in een steelpannetje en zet op een laag vuurtje. Laat de peer warm en een beetje zacht worden en roer het af en toe door. Voeg de eetlepel honing toe, roer nogmaals door en laat even een minuutje meepruttelen.

Haal de pan van het vuur, zet de cups op een bord en vul ze met het peermengsel. Ze zijn het allerlekkerst als de bladerdeegcups ook nog een beetje warm zijn.

Vind je dit toch niks als ontbijt? Kan ook prima voor brunch, lunch of random snack op wel tijdstip dan ook 😉