Blueberry muffins

Blueberry muffins

It’s muffin o’clock! Uitgebreide baksels en taarten van 3 lagen zijn leuk en lekker, maar je kunt minstens zo genieten van de meer basic baksels. Afgelopen weekend had ik opeens super zin in muffins dus ben ik gewoon lekker de keuken in gedoken en heb ik ze gebakken. Vanillemuffins op zich zijn al lekker, maar voeg wat blauwe bessen toe en het is helemaal een feestje in je mond! Veel bakplezier 😉


Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 12 muffins.

  • 300 gram tarwebloem
  • 100 gram suiker
  • 150 ml melk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 50 gram blauwe bessen
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Maatbeker
  • Muffin vormpjes
  • Muffin bakblik (optioneel)

Bewaaradvies

  • Bewaar de muffins maximaal 3 dagen in een afgesloten bak.

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de tarwebloem samen met de suiker, vanillesuiker, het bakpoeder en een snufje zout in de beslagkom.

Giet de zonnebloemolie in een maatbeker en voeg de melk en de eieren er aan toe. Klop dit los met een vork en voeg het daarna toe aan de droge ingrediënten in de beslagkom. Meng alles goed door elkaar. Je hoeft hiervoor geen mixer te gebruiken, een (pol)lepel is voldoende.

Doe de blauwe bessen in een apart kommetje en schep hier een theelpeleltje meel bij. Schep de blauwe bessen om totdat ze een klein laagje meel hebben. Op deze manier lopen ze minder snel uit in het beslag als je gaat mensen.

Voeg de blauwe bessen toe aan je beslag en schep ze er rustig doorheen. Gebruik 2 eetlepels om de muffinvormpjes te vullen. Bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin in het midden van de oven.