Bosbessen kwarkcake

Ik hou van een lekker bakje kwark in de ochtend (of na het sporten). Variëren met wat vers fruit, havermout en muesli, zo heb je elke dag weer wat lekkers voor je neus. Maar wist je dat je ook gewoon cake kan bakken met kwark? Zo heb je een gezond en proteïnerijk ontbijt voor je neus en zit je ondertussen dus gewoon cake te eten!
Wat heb je nodig?
Dit recept is voor 1 portie.
- 3 eetlepels kwark
- 2 eetlepels amandelmeel
- 2 eetlepels speltmeel
- 2 eetlepels havermout
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel bakpoeder
- 30 gram blauwe bessen
- scheutje melk
Keukenspullen
- Kommetje
- Lepel
- Ovenschaaltje
Bewaaradvies
- Bewaar de kwarkcake maximaal 2 dagen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170°C. Doe de kwark en de honing samen in een kommetje en roer goed door. Voeg het amandelmeel, speltmeel, bakpoeder en de havermout toe en roer tot een gladde massa.
Voeg vervolgens de olie en een scheutje melk toe en roer weer. Het moet een stevig maar glad beslagje worden, dus als het je iets te droog lijkt dan doe je nog een beetje extra melk erbij.
Schep voorzichtig de blauwe bessen door het beslag, maar hou er een paar apart. Vet je ovenschaaltje licht in en schep het beslag er in. Druk de laatste paar blauwe bessen bovenin het beslag en bak de kwarkcake in 25 minuten gaar en goudbruin in de oven.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.