Bosbessen ontbijtreep

Bosbessen ontbijtreep

We kennen allemaal die dagen waarop we haast hebben en snel de deur uit moeten, waardoor het ontbijt er dan maar bij in schiet. Helemaal niet goed natuurlijk, want je lichaam heeft brandstof nodig om goed op te kunnen starten. Gelukkig zijn deze bosbessen ontbijtrepen to the rescue, want je maakt ze super snel klaar en leg dan ook meteen een voorraadje voor op de dagen dat je even wat minder tijd hebt! En behalve ontbijt kun je ze ook als tussendoortje eten, kun je er weer even tegenaan.


Wat heb je nodig?

  • 1 banaan
  • 75 gram havermout
  • 50 gram volkoren speltmeel
  • 30 gram bosbessen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel bakpoeder

Keukenspullen

  • Beslagkom

Bewaaradvies

  • Bewaar de repen maximaal 3 dagen in een afgesloten bak of 1 maand in de vriezer.

Verwarm de oven voor op 170°C. Prak de banaan en doe deze samen met de havermout, het speltmeel en bakpoeder in de beslagkom. Roer de ingrediënten door elkaar tot een papperig deeg.

Voeg vervolgens de olie en honing toe en roer nogmaals goed door tot alles is opgenomen. Als laatste voeg je 2/3 van de bosbessen toe en schep je deze er luchtig doorheen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep het deeg op het bakpapier en spreid uit in een vierkant. Verdeel de overgebleven bessen er overheen en druk ze lichtjes in het deeg.

Snijd het vierkant alvast voor in repen (let op dat je je bakplaat niet bekrast!) en bak ze in 20 minuten gaar in het midden van de oven. Snijd na het bakken helemaal door en laat de repen vervolgens afkoelen en wat uitharden.