Chewy chocolate chip cookies

[:nl]Als de titel van een baksel al zo lekker in de mond ligt dan belooft dat alleen maar heel veel goeds voor het koekje zelf. En deze koekjes maken die stelling ook helemaal waar. Niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens gemakkelijk om te maken en super snel klaar. Geen moeilijke ingrediënten en keukenspullen nodig, in een klein half uurtje heb je deze koekjes al in je mond zitten. Ik kan er eindeloos over blijven praten, maar het lijkt me beter als je ze nu gewoon zelf gaat bakken en proeven, enjoy!
Wat heb je nodig?
- 120 gram boter (kamertemperatuur)
- 130 gram bruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 gram bloem
- 1 ei
- 150 gram chocolade (melk/puur/wit of allemaal)
- snufje zout
Keukenspullen
- Bakplaat
- Bakpapier
Bewaaradvies
- Als je ze niet allemaal in 1x op eet kun je de koekjes prima een week bewaren in een luchtdichte bak of trommel.
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de boter in kleine stukjes en doe deze samen met de basterdsuiker, vanillesuiker en het ei in een kom. Roer dit goed door tot het een egale mix is. Voeg vervolgens de bloem en het snufje zout toe en kneed het geheel tot een glad en stevig deeg.
Hak vervolgens de chocolade in kleine stukjes met een groot mes. Voeg de chocolade toe aan het deeg en kneed het goed door zodat de chocolade redelijk gelijk verdeeld is. Je kunt ook wat van de chocoladestukjes bewaren en die op het laatste moment bovenop de koekjes drukken. Dan komt de chocolade er wat meer “uit”.
Tip: in plaats het fijnhakken van een chocoladereep kun je ook kant en klare chocolate chips gebruiken.
Bekleed de bakplaat met het bakpapier en maak hier de koekjes op. Zorg dat de koekjes ongeveer 3 à 4 cm uit elkaar liggen, anders bakken ze straks aan elkaar vast. Je kunt het beste met 2 eetlepels het deeg in hompjes op de bakplaat leggen. Het hoeven geen mooi gevormde koekjes te zijn, tijdens het bakken loopt het deeg vanzelf wat uit waardoor ze de echte chocolate chip cookie vorm krijgen.
Bak de koekjes in 15 minuten gaar. De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen, maar zodra ze afkoelen worden ze hun prachtige krokante zelf met een chewy center.
[:en]When the name of the food is this good it really sets the bar for the way they should taste. Thankfully, as soon as you put these cookies in your mouth you will be pleasantly surprised! Not only totally delicious, but also easy to make and ready to eat in about 20 minutes. No difficult ingredients or kitchen supplies needed. I can keep writing about these babes but I think it’s time for you to try them yourself.
What you need
- 120 grams butter (room temperature)
- 130 grams brown sugar
- 1 bag vanilla sugar
- 250 grams flour
- 1 egg
- 150 grams chocolate
- pinch of salt
Kitchen supplies
- Baking tray
- Baking paper
Preserve
- In the rare occasion you don’t eat them all at once, you can save them for 1 week in a closed container.
Preheat the oven at 180°C. Slice the butter into small pieces and mix together with the brown sugar, vanilla sugar and egg in a large bowl. Mix until you have a smooth dough. Add the flour and a pinch of salt en knead until you have a smooth and firm dough.
Chop the chocolate into small pieces with a large knife. Add to the dough and knead well so the chocolate is well divided. You can also save some of the chocolate pieces and press them into the cookies at the end, so the chocolate sticks out a bit more.
Tip: instead of chopping a chocolate bar, you can also use chocolate chips.
Put the baking paper onto the tray. Take a bit of dough, make a ball of approximately 2 cm and place on the tray. Make sure the cookies are 3 to 4 cm apart, otherwise they will stick together while baking.
Bake the cookies for 15 minutes until done. The cookies are supposed to be a little soft when you take them out of the oven, but as soon as they’re totally cooled they will harden but keep the chewy center.
[:]
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.