Chocolade American pancakes

Chocolade American pancakes

Chocolade. American. Pancakes. Moet ik er eigenlijk nog meer over zeggen? Dat ze super lekker zijn zul je vast en zeker wel geloven, dat ze makkelijk te maken zijn ook en dat je er schaamteloos nog meer chocolade op of tussen kunt gooien is ook gewoon een feit. Door de roomboter in het beslag zijn deze pancakes van zichzelf al heerlijk vol van smaak, maar met jouw favoriete toppings maak je er pas helemaal een feestje op je bord van!


Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 2 personen.

  • 150 gram tarwebloem
  • 350 ml (karne)melk
  • 30 gram roomboter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • kokosolie om in te bakken

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Weegschaal
  • Steelpannetje
  • Koekenpan
  • Garde
  • Sauslepel

Bewaaradvies

  • Bewaar de pancakes maximaal 2 dagen in een afgesloten bak in de koelkast. Zijn ook koud erg lekker!

Doe de tarwebloem samen met het cacaopoeder, bakpoeder, de baking soda en een snufje zout in de beslagkom. Roer deze droge ingrediënten even door zodat ze goed met elkaar mengen.

Doe de roomboter in het steelpannetje en smelt deze op een laag vuur. Meet de melk af in een maatbeter en voeg hier het ei aan toe. Klop even los met de garde en giet het bij de droge ingrediënten in de beslagkom. Klop dit door elkaar met de garde tot een gladde massa. Voeg als laatste ook de gesmolten boter toe en klop nogmaals.

Verhit een beetje kokosolie in de koekenpan en wacht tot deze goed warm is. Schep met de sauslepel een paar kleine pannenkoekjes in de pan (ik bak er meestal 3 tegelijk) en bak deze aan beide kanten gaar.

Schep de gebakken pannenkoekjes met een spatel uit de pan en stapel ze op op een bord. Ga zo door tot al het beslag op is en maak de pannenkoeken af met je favoriete toppings: poedersuiker, stroop, fruit of stukjes chocolade 😉