Chocolade bananenbrood

Chocolade bananenbrood

Dit chocolade bananenbrood is een ideaal recept, al zeg ik het zelf. Je maakt het lekker op een moment dat je er tijd voor hebt of zin in hebt en vevolgens kun je het prima bewaren tot een moment waarop je er een stukje van wil! Of je eet het gewoon in één keer op, dat kan natuurlijk ook 😉


Wat heb je nodig?

  • 4 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 150 gram speltmeel
  • 50 gram blauwe bessen
  • 40 gram havermout
  • 30 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Bakvorm
  • Staafmixer

Bewaaradvies

  • Snijd het afgekoelde bananenbrood in plakken en bewaar deze tot wel een maand in de vriezer.

Verwarm de oven voor op 175°C. Pel de bananen, breek ze in stukken en doe in de beslagkom. Pureer ze met de staafmixer tot een gladde massa.

Voeg de eieren toe en mix door de bananen. Je kunt dit gewoon met een vork doen, het hoeft niet super goed geklopt te worden.

Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de blauwe bessen. Roer nogmaals goed door met de vork tot je een beslag zonder klontjes hebt. Als laatste voeg je de blauwe bessen toe en schep je die luchtig door het beslag.

Bekleed de bakvorm met bakpapier, giet het beslag er in en bak in het midden van de oven in 40 minuten gaar. Laat het bananenbrood even afkoelen voor je gaat snijden, dan wordt het nog wat steviger.