Chocolade havermout ontbijtmuffins

Chocolade havermout ontbijtmuffins

Ik moet toegeven dat ik momenteel wat moeite heb om een leuke intro te schrijven voor bij dit recept, omdat ik al de hele dag knallende koppijn heb (ja ik werk ook vooruit en zit niet op zaterdagochtend recpten uit te typen ;-)) en dan schiet het gewoon niet op. Hoe dan ook, deze chocolade havermout ontbijtmuffins zijn weer een prima ontbijtje voor welke dag dan ook! Je maakt makkelijk een hele voorraad die je in de vriezer kan bewaren en dan hoef je er alleen maar een uit te pakken wanneer het je uit komt. Daarnaast zijn ze ook nog handig om onderweg op te eten en niet te vergeten: ook gewoon super lekker!


Wat heb je nodig?

  • 30 gram havermout
  • 100 ml (amandel)melk
  • 3 eetlepels speltmeel
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 eetlepel cacao nibs
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 ei
  • 5 druppels stevia
  • scheutje zonnebloemolie

Keukenspullen

  • Kommetje
  • Muffinvormpjes
  • Muffin bakvorm

Bewaaradvies

  • Vries de afgekoelde muffins in en bewaar ze tot wel een maand lang. In de koelkast maximaal 3 dagen houdbaar.

Verwarm de oven voor op 170°C. Doe de havermout, het speltmeel, het cacaopoeder en het bakpoeder samen in een kommetje en roer dit door zodat alles gemengd wordt.

Doe vervolgens het ei, de olie en de melk erbij en roer tot een glad beslagje. Voeg als laatste de stevia en cacao nibs toe en roer nogmaals goed door.

Zet de muffinvormpje in de bakvorm en verdeel het beslag hierover. Dat gaat het makkelijkste met twee eetlepels. Bak de muffins in het midden van de oven in 15 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen voordat je ze opeet. Wil je ze invriezen? Zorg dan dat ze helemaal afgekoeld zijn! Eet smakelijk 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.