Chocolade mugcake uit de airfryer

Chocolade mugcake uit de airfryer

Ik maak er geen geheim van dat ik sinds dag 1 fan ben van m’n airfryer. Inmiddels heb ik er al zoveel in gebakken en het blijft gewoon geweldig!

Deze chocolade mugcake eet ik bijna dagelijks op het werk, maar ook in het weekend lust ik hem graag. Lekker warm en voedzaam en voor mij een prima start van de dag. Voor jou vast ook!


Wat heb je nodig?

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 30 gram havermout
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 5 druppels stevia

Keukenspullen

  • Snijplank
  • Bakvormpje of grote mok
  • Airfryer, oven of magnetron

Bewaaradvies

  • Bewaar de mugcake maximaal 1 dag goed afgedekt.

Verwarm de airfryer (of oven) voor op 175°C. Prak de banaan en doe deze in een kommetje. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng tot een glad beslag.

Vet je bakvormpje of mok een beetje in en giet het beslag er in. Bak het in de airfryer in 10 minuten gaar, of 15-20 minuten in de oven. In de oven gebruik je uiteraard het bakvormpje! Liever in de magnetron? Dan moet hij 2 minuten op 900 Watt.

Heerlijk om lekker warm op te eten, maar koud ook prima voor als je het bijvoorbeeld meeneemt onderweg.