Chocolade ontbijtcakejes met framboos

Chocolade ontbijtcakejes met framboos

Toen we dit huis kochten wist ik het niet, maar het was zeker een leuke verrassing toen bleek dat er een frambozenstruik in de tuin stond! In de afgelopen 2 jaar heb ik er goed voor gezorgd en is deze struik lekker verder gegroeid, waardoor ik nu lekker frambozen kan blijven plukken. Natuurlijk zonde om er dan niks mee te doen, dus heb ik deze gezonde(re) chocoladecakjes met frambozen in het leven geroepen! Gezondish, dus ze kunnen prima als ontbijt 😉 En niet getreurd: als je zelf geen frambozenstruik hebt dan kun je ook prima de diepvries variant gebruiken.


Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 1 portie.

  • 3 eetlepels speltmeel
  • 2 eetelepels honing
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 3 eetlepels melk
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • handje frambozen

Keukenspullen

  • Kommetje
  • Magnetron of steelpannetje
  • Taartvormpjes of muffinvormpjes

Bewaaradvies

  • Bewaar de cakejes maximaal 2 dagen in een afgesloten bak in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de taartvormpjes in (als je muffinvormpjes gebruikt hoeft dat niet). Doe het speltmeel samen met het cacaopoeder en bakpoeder in een kommetje en roer met een lepel zodat de ingrediënten mengen.

Smelt een beetje kokosolie in een kommetje in de magnetron of gebruik een steelpannetje (op het fornuis, niet in de magnetron ;-)). Voeg de 2 eetlepels gesmolten kokosolie samen met de honing en melk toe aan de droge ingrediënten en mix tot een glad beslagje.

Schep ongeveer 1 eetlepel beslag in je bakvormpjes en verdeel er vervolgens een paar frambozen over. Verdeel de rest van het beslag over de bakvormpjes en leg ook bovenop nog een paar frambozen, die je zachtjes een klein beetje in het beslag drukt.

Zet de cakejes in de oven en bak ze in 15-20 minuten gaar. Pas wel op met eten, want de frambozen worden erg heet.