Chocolate chip cookies 2.0

Chocolate chip cookies 2.0

Ik heb hier weer een verdomd lekker recept voor chocolate chip cookies voor je, al zeg ik het zelf! Er stond natuurlijk al een recept op de site, maar er zijn zoveel variaties dat daar best nog wel een basisrecept bij kan. Deze chocolate chip cookies zijn crunchy van buiten en lekker chewy van binnen: precies zoals het hoort! De ideale snack om lekker zelf thuis te maken.


Wat heb je nodig?

  • 200 gram bloem
  • 100 gram chocolate chips
  • 125 gram lichte basterdsuiker
  • 90 gram roomboter
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Keukenspullen

  • Steelpannetje
  • Beslagkom
  • Bakplaat met bakpapier

Bewaaradvies

  • Bewaar de chocolate chip cookies maximaal 1 week in een afgesloten bak

Verwarm de oven voor op 170°C. Doe de boter in de steelpan en smelt deze op een laag vuurtje. Wanneer de boter helemaal gesmolten is haal je de pan van het vuur en voeg je de basterdsuiker en de vanillesuiker er aan toe. Roer het geheel net zo lang door tot de suiker begint te smelten. Roer vervolgens het ei er doorheen.

Doe de bloem samen met het bakpoeder en een snufje zout in de beslagkom. Giet het botermengsel hierbij en roer met een lepel door elkaar tot een glad beslag/deeg. Laat dit even afkoelen, dan wordt het meteen ook wat steviger.

Voeg de chocolate chips toe aan het afgekoelde deeg en kneed deze er met je handen doorheen. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak bolletjes van het deeg ter grootte van een ongeveer een walnoot. Leg de bolletjes op de bakplaat maar let erop dat je genoeg ruimte er tussen laat. De koekjes zullen in de oven namelijk nog uitlopen en anders heb je straks één gigantische koek (klinkt ook niet heel slecht eigenlijk ;-)). 

Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 15 minuten gaar. Laat ze na het bakken even afkoelen zodat ze nog wat kunnen uitharden.




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.