Chocolate chip cookies met Greensweet Stevia

Chocolate chip cookies met Greensweet Stevia

Vandaag heb ik voor jullie wederom een recept voor chocolate chip cookies, maar nu met een twist! In de titel zie je Greensweet Stevia staan en misschien vraag je je af wat dat is, dus eerst even een korte introductie 😉 Greensweet Stevia is een geheel natuurlijke suikervervanger zonder kunstmatige toevoegingen die je dus kunt gebruiken om de “gewone” suiker in je baksels te vervangen.

Ik kreeg van hen een aantal producten (ze hebben een uitgebreid assortiment!) om uit te proberen. Mijn favoriete manier van het testen van vervangende ingrediënten is om ze te gebruiken in mijn favoriete recepten. Ik ken deze recepten namelijk door en door, heb ze vaak gemaakt en weet hoe ze horen te smaken heheh 😉 Vandaar dat ik met de Greensweet brown vervanger voor bruine suiker mijn all time favorite chocolate chip cookies gebakken!

De structuur van de Greensweet brown lijkt sprekend op die van gewone bruine suiker en het ruikt ook lekker zoet. Bij het kneden van het deeg merk ik ook geen verschil in de structuur en het deeg smaakt ook zoals het hoort (ja, ik eet altijd een beetje rauw deeg want dat vind ik lekker). Bij het bakken merk ik dat de koekjes iets minder uitlopen dan normaal, maar dat is niet erg want dan heb ik eens een keer geen aan elkaar geplakte koeken haha! Het resultaat is zoals het moet zijn: lekkere chewy chocolate chip cookies, maar dan met 501 kcal minder in je recept! Dat scheelt er toch weel 42 per cookie, denk daar maar eens over na 😉

Kleine noot van de redactie: de chocolade die ik hiervoor gebruikte is niet suikervrij, maar dat is een keuze die je zelf kunt maken.


Wat heb je nodig?

  • 120 gram boter (kamertemperatuur)
  • 130 gram Greensweet brown suiker
  • 200 gram bloem
  • 1 ei
  • 100 gram chocolade extra puur
  • snufje zout

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Bakpapier

Bewaaradvies

  • Als je ze niet allemaal in 1x op eet kun je de koekjes prima een week bewaren in een luchtdichte bak of trommel.

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de boter in kleine stukjes en doe deze samen met de Greensweet brown en het ei in een kom. Roer dit goed door tot het een egale mix is. Voeg vervolgens de bloem en het snufje zout toe en kneed het geheel tot een glad en stevig deeg.

Hak vervolgens de chocolade in kleine stukjes met een groot mes. Voeg de chocolade toe aan het deeg en kneed het goed door zodat de chocolade redelijk gelijk verdeeld is.

Bekleed de bakplaat met het bakpapier en maak hier de koekjes op. Zorg dat de koekjes ongeveer 3 à 4 cm uit elkaar liggen, anders bakken ze straks aan elkaar vast omdat het deeg nog wat uit loopt.

Bak de koekjes in 15 minuten gaar. De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen, maar zodra ze afkoelen worden ze hun prachtige krokante zelf met een chewy center.