Chocolate chunk Oreo muffins

Chocolate chunk Oreo muffins

Chocolade, meer chocolade en Oreo koekjes. Voeg ze samen, bak er muffins van en oh my wat is het toch weer lekker! Ik kan er over blijven typen, maar eigenlijk is het beter als je nu gewoon naar de supermarkt gaat, de ingrediënten haalt en daarna de keuken in duikt om deze lekkertjes te bakken 😉


Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 12 muffins.

  • 300 gram tarwebloem
  • 100 gram suiker
  • 150 ml melk
  • 110 ml zonnebloemolie
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 pak Oreo koekjes
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Maatbeker
  • Muffin vormpjes
  • Muffin bakblik (optioneel)

Bewaaradvies

  • Bewaar de muffins maximaal 3 dagen in een afgesloten bak.

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de tarwebloem samen met de suiker, vanillesuiker, het bakpoeder, cacaopoeder en een snufje zout in de beslagkom.

Giet de zonnebloemolie in een maatbeker en voeg de melk en de eieren er aan toe. Klop dit los met een vork en voeg het daarna toe aan de droge ingrediënten in de beslagkom. Meng alles goed door elkaar. Je hoeft hiervoor geen mixer te gebruiken, een (pol)lepel is voldoende.

Hak ondertussen de helft van de chocolade in grove chunks. Doe hetzelfde met de Oreo’s, maar houd hier een deel van apart voor de decoratie na het bakken. Voeg de chocolade en Oreo’s toe aan je beslag en schep ze er rustig doorheen. Gebruik 2 eetlepels om de muffinvormpjes te vullen. Bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin in het midden van de oven.

Laat de muffins helemaal afkoelen en smelt au bain-marie de overgebleven chocolade. Verdeel de gesmolten chocolade over je muffins, strooi er wat van de fijngehakte Oreo’s overheen en druk ze lichtjes aan. Laat de chocolade vervolgens weer uitharden en eet smakelijk!