Citytrip Kopenhagen

Citytrip Kopenhagen

Toen ik eind augustus terugkwam van mijn zomervakantie in Canada en ik dit jaar weinig had om naar uit te kijken (behalve kerst natuurlijk, love it!), besloten the hobby en ik nog een reisje op de planning te zetten. Aan de hand van de KLM Werelddeals besloten we voor Kopenhagen te gaan en in deze blog deel ik graag mijn ervaringen met jullie!

 

Verblijf – Copenhagen Island Hotel

Tijdens onze citytrip verbleven we in het Copenhagen Island Hotel, een net 4-sterren hotel wat net buiten het centrum van Kopenhagen ligt. We hebben voor dit hotel gekozen vanwege de prijs en goede recensies, maar ook voor de ligging. Hoewel het met een citytrip natuurlijk de bedoeling is dat je wat van de stad ziet, hoef ik er persoonlijk niet middenin te slapen. Vind het fijn om na een drukke dag wat rust te kunnen pakken en dan is een hotel buiten het centrum ideaal.

Zal er verder niet mega veel woorden aan vuil maken, dus hieronder even wat bulletpoints met de belangrijkste punten:

 • Ligging aan het water, leuk uitzicht maar betaal je wel extra voor,
 • Kamers zijn niet heel groot, maar wel schoon en goed onderhouden,
 • Badkamer met bad (love it),
 • Bedden zijn aan de harde kant, maar dat heb ik persoonlijk liever dan een uitgezakt matras,
 • Ontbijtbuffet erg uitgebreid en lekker, dikke aanrader!
 • Fitnessruimte met serieus prima materialen en een heerlijke sauna waar je gratis gebruik van kunt maken als je in het hotel verblijft,
 • Op nog geen 100 meter afstand vind je het Fisketorvet winkelcentrum vol met leuke winkels en lekkere eettentjes.

 

Sightseeing als de ultieme toerist

Misschien spreekt het je niet meteen aan, maar als je de hoogtepunten van een bepaalde stad wilt zien wanneer je eigenlijk maar beperkt de tijd hebt dan is gebruikmaken van een hop-on hop-off bus helemaal zo gek nog niet! Heb dit al eerder gedaan in Glasgow en Wenen en moet zeggen dat het me ook deze keer weer prima is bevallen.

Een aantal voordelen:

 • Je hoeft niet zelf uit te zoeken hoe je op bepaalde plekken moet komen met bijv. openbaar vervoer,
 • Je ziet/bezoekt plaatsen die je anders misschien niet aan gedacht zou hebben,
 • Door middel van het audiocommentaar dat beschikbaar is in de bus leer je onderweg ook nog eens wat over de stad,
 • Het is gewoon lekker om je rond te laten rijden 😉

Voor €26,50 p.p. hadden we tickets voor de bussen van City Sightseeing die 72 uur geldig waren. Deze bussen rijden een vaste route langs alle hoogtepunten van de stad. Denk bij Kopenhagen aan Nyhavn, Tivoli en de Kleine Zeemeermin, maar ook de Royal Library, Gefion fontein, City Hall Square vanuit waar je perfect kunt gaan shoppen en het Koninklijke paleis. Een extra tip die ik je kan geven is om vooraf de busstops even op Google Maps te bekijken. Vaak zitten er in de buurt van de stops meer bezienswaardigheden zoals verschillende musea, parken of leuke restaurantjes. Zo haal je wat mij betreft het meeste uit je citytrip in een korte tijd, zonder dat je wat hoeft te missen!

Hieronder een aantal foto’s van de highlights die wij in Kopenhagen bezocht hebben:

 

Kopenhagen algemeen

Hoewel ik vooraf weinig van Kopenhagen wist (behalve van wat ik in die aflevering van Bassie en Adriaan heb gezien), heb ik me er weer prima vermaakt. Veel gezien, gegeten en gewandeld. Niet heel veel gekocht want Kopenhagen is echt mega duur. Had me er wel een beetje op voorbereid, maar sommige dingen zijn echt buiten proportie qua prijs. Zo betaalden we op dag 1 voor een lunch bestaande uit 2 hamburgers zo’n €36,-! Eten in de supermarkt is wel wat redelijker geprijsd gelukkig, dus hier en daar wat snacks gekocht en zelf meegenomen voor onderweg (wil ook gewoon niet hangry worden natuurlijk ;-)).

Verder kan ik je als je een kerstliefhebber bent zeker aanraden om in december te gaan. Overal vind je mooie kerstversiering en verlichting, kerstmarkten, kerstmuziek en ik heb ook nog even de kerstman ontmoet hier. Zeker Tivoli is super leuk om doorheen te lopen, daar ligt namelijk altijd sneeuw! Wel duur, want je betaalt al €15,- p.p. entree om alleen door het park te lopen, de attracties kosten allemaal nog extra geld.

Ondanks dat ik het heerlijk heb gehad met al die kerstsfeer, denk ik dat Kopenhagen nog leuker is als je er bent wanneer het mooi weer is. Door de hoeveelheid water en leuke havens etc. kan ik me zo voorstellen dat het pas echt genieten is als je daar lekker in het zonnetje zit, in plaats van in de kou rondwandelen 😉