De ultieme Nutella cheesecake

De ultieme Nutella cheesecake

Het is 5 februari en dat betekent niet alleen dat ik jarig ben (woohoo!) maar ook dat het World Nutella Day is! Hoe leuk is het om op zo’n dag jarig te zijn en dus lekker schaamteloos alles met Nutella te kunnen eten hihi. Wie jarig is trakteert natuurlijk en daarom deel ik dit recept voor de ultieme Nutella cheescake met jullie. Een perfecte manier om Nutella Day en mijn verjaardag te vieren! 😉


Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 200 gram jodenkoeken
  • 50 gram roomboter

Voor de cheesecake:

  • 400 gram roomkaas
  • 200 gram Nutella
  • 125 gram suiker
  • 50 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 2 theelepels maizena

Voor de topping:

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 ml slagroom
  • klontje boter
  • nougatine ter decoratie

Keukenspullen

  • Steelpannetje
  • Keukenmachine
  • Beslagkom
  • Springvorm 18-20 cm

Bewaaradvies

  • Bewaar de cheesecake maximaal 3 dagen goed afgedekt in de koelkast.

Doe de jodenkoeken in de keukenmachine en maal ze fijn. Smelt de roomboter in het steelpannetje. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk even aan met de achterkant van een lepel en zet 10 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 140°C. Doe de roomkaas in de beslagkom en roer even los. Voeg de Nutella, slagroom en suiker toe en roer tot een egale massa. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en roer ze er goed doorheen. Als laatste voeg je de maizena toe. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het beslag over de bodem. Bak de cheesecake in 55-60 minuten gaar in het midden van de oven. Zet na deze tijd de oven uit, de deur een klein beetje open en laat de taart zo voor het grootste gedeelte afkoelen. Zo heb je minder kans dat de cheesecake gaat scheuren door het temperatuurverschil.

Als de cheesecake is afgekoeld ga je aan de slag met de ganache. Verwarm de slagroom in het steelpannetje tot deze bijna kookt. Haal de pan van het vuur, breek de chocolade in stukken en doe deze bij de slagroom. Blijf roeren tot alle chocolade is gesmolten en voeg als laatste een klontje boter toe, zo blijft de ganache mooi glimmen. Laat de ganache vervolgens wat afkoelen voordat je hem over de taart giet, maar zorg wel dat het nog vloeibaar blijft. Verdeel de ganache gelijkmatig met de achterkant van een lepel, strooi de nougatine erover heen en zet de cheesecake nog een nacht in de koelkast.

Serveer de cheesecake direct uit de koelkast, koud is hij het aller lekkerst!