Double chocolate Oreo cake

Double chocolate Oreo cake

[:nl]Als je zo naar de foto hierboven kijkt heeft deze cake eigenlijk geen introductie nodig: iedereen kan zien dat een plakje hiervan gelijk staat aan het proeven van een stukje hemel.

Chocolade cake met stukjes chocolade, chocolade glazuur en ook nog stukjes Oreo op en in de cake, het kan niet anders dan dat dit een overheerlijke guilty pleasure is. Het lijkt misschien veel werk, maar deze cake heb je binnen een kwartiertje in de oven staan. Daarna is het alleen nog maar wachten en begint het genieten al bij de geur!


Wat heb je nodig?

  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram suiker
  • 200 gram roomboter
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 50 gram chocolade
  • 1 rol Oreo
  • 1 pakje Dr. Oetker glazuur chocolade

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Mixer met garden
  • Snijplank
  • Kommetje heet water
  • Cakevorm

Bewaaradvies

  • Bewaar de cake maximaal 2 dagen in een afgesloten trommel.

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de boter samen met alle suiker in een beslagkom en mix tot een glad mengsel. Voeg de eieren een voor een toe en mix tussendoor goed.

Voeg vervolgens het meel en de cacaopoeder toe en meng tot een luchtig beslag.

Haal de Oreo’s uit de verpakking en leg ze op de snijplank. Hak  ze met een mes in grove stukken. Doe 2/3 van de Oreo’s in het beslag en doe de rest even apart in een kommetje. Hak vervolgens ook de chocolade in stukjes en voeg deze toe aan het beslag. Schep de Oreo’s en chocola de er kuchtig doorheen (dus niet de mixer gebruiken).

Bak de cake in 45 minuten gaar en laat hem vervolgens volledig afkoelen.

Doe heet water in een kommetje en leg daar het pakje glazuur in voor ongeveer 10 minuten. Kneed het zakje vervolgens goed door, knip er een hoekje af en verspreid het glazuur over de cake.

Tip: omdat het glazuur van de cake af gaat druipen is het verstandig om er iets onder te leggen, ik gebruikte hiervoor een stuk bakpapier.

Laat de glazuur heel kort afkoelen en strooi vervolgens de overgebleven Oreo kruimels overheen. Als je de kruimels erop strooit wanneer het glazuur nog te vloeibaar is glijden ze er af, maar wacht ook niet te lang want dan is het glazuur te hard en blijven ze weer niet plakken.

Laat het glazuur volledig uitharden voordat je cake aansnijdt.

Chocolade Oreo cake

Het originele recept vond ik op De Zoetekauw, maar ik heb het zelf een beetje aangepast aan mijn eigen smaak.

 


 [:en]Looking at the picture above this cake actually doesn’t need much introduction: anyone can tell that a slice of this babe equals tasting a piece of heaven.

Chocolate cake with pieces of chocolate, chocolate glazing and also pieces of Oreo inside and on top of the cake, this is definitely a delicious guilty pleasure. It may seem like a lot of work, but you’ll have this cake ready to bake in about 15 minutes. After that it’s just a lot of waiting and enjoying the godly smell!


What you need

  • 175 grams self-rising flour
  • 150 grams brown sugar
  • 50 grams sugar
  • 200 grams butter
  • 3 tablespoons cocoa powder
  • 3 eggs
  • 50 grams chocolate
  • 1 roll of Oreo’s
  • 1 pack of chocolate glazing

Kitchen supplies

  • Mixing bowl
  • Mixer
  • Cutting board
  • Bowl with hot water
  • Cake tin

Preserve

  • Save the cake for max. 2 days in a closed container.

Preheat the oven at 180°C. Put the butter and sugar in the mixing bowl and mix into a smooth mixture. One by one add the eggs and mix wel inbetween.

Add thhe flour and cocoa powder and mix into an airy batter.

Take the Oreos out of the package and put them on the cutting board. Chop into pieces with a large knife. Put 2/3 of the pieces into the batter and put the rest into a seperate bowl. Take the chocolate and also chop it into pieces. Put them all into the batter and gently scoop it in (so don’t use the mixer).

Put the cake in the oven and bake for 45 minutes. After it’s done let it cool entirely before you start glazing it.

Tip: because the glazing will most likely drip off the cake it might be a good idea to put somehting underneath it, I used a piece of baking paper.

Let the glazing cool for a little bit and put the leftover Oreo pieces on top. If you put on the cookies when the glazing is still too wet they will glide of, but don’t wait too long because when it’s hardened too much they won’t stick anymore’

Let the glazing harden entirely before cutting the cake.

Chocolade Oreo cake

[:]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.