Double chocolate Oreo cake

Als je zo naar de foto hierboven kijkt heeft deze cake eigenlijk geen introductie nodig: iedereen kan zien dat een plakje hiervan gelijk staat aan het proeven van een stukje hemel.
Chocolade cake met stukjes chocolade, chocolade glazuur en ook nog stukjes Oreo op en in de cake, het kan niet anders dan dat dit een overheerlijke guilty pleasure is. Het lijkt misschien veel werk, maar deze cake heb je binnen een kwartiertje in de oven staan. Daarna is het alleen nog maar wachten en begint het genieten al bij de geur!
Wat heb je nodig?
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 50 gram suiker
- 200 gram roomboter
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 3 eieren
- 50 gram chocolade
- 1 rol Oreo
- 1 pakje Dr. Oetker glazuur chocolade
Keukenspullen
- Beslagkom
- Mixer met garden
- Snijplank
- Kommetje heet water
- Cakevorm
Bewaaradvies
- Bewaar de cake maximaal 2 dagen in een afgesloten trommel.
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de boter samen met alle suiker in een beslagkom en mix tot een glad mengsel. Voeg de eieren een voor een toe en mix tussendoor goed.
Voeg vervolgens het meel en de cacaopoeder toe en meng tot een luchtig beslag.
Haal de Oreo’s uit de verpakking en leg ze op de snijplank. Hak ze met een mes in grove stukken. Doe 2/3 van de Oreo’s in het beslag en doe de rest even apart in een kommetje. Hak vervolgens ook de chocolade in stukjes en voeg deze toe aan het beslag. Schep de Oreo’s en chocola de er kuchtig doorheen (dus niet de mixer gebruiken).
Bak de cake in 45 minuten gaar en laat hem vervolgens volledig afkoelen.
Doe heet water in een kommetje en leg daar het pakje glazuur in voor ongeveer 10 minuten. Kneed het zakje vervolgens goed door, knip er een hoekje af en verspreid het glazuur over de cake.
Tip: omdat het glazuur van de cake af gaat druipen is het verstandig om er iets onder te leggen, ik gebruikte hiervoor een stuk bakpapier.
Laat de glazuur heel kort afkoelen en strooi vervolgens de overgebleven Oreo kruimels overheen. Als je de kruimels erop strooit wanneer het glazuur nog te vloeibaar is glijden ze er af, maar wacht ook niet te lang want dan is het glazuur te hard en blijven ze weer niet plakken.
Laat het glazuur volledig uitharden voordat je cake aansnijdt.
Het originele recept vond ik op De Zoetekauw, maar ik heb het zelf een beetje aangepast aan mijn eigen smaak.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.