Echt lekkere appelflappen

Echt lekkere appelflappen

Een appelflap gaat er bij mij altijd wel in en helemaal als ze vers uit de oven komen. Ze ruiken niet alleen verrukkelijk, maar als ze nog lekker warm zijn is het helemaal genieten. Deze old school lekkernij is eigenlijk zo simpel om te maken dat ik me afvraag waarom ik ze niet gewoon vaker bak. Ik heb dan ook schaamteloos samen met de man 10 appelflappen in 2 dagen weggewerkt, dus dan weet je wel hoe lekker we ze vinden 😉 Met dit recept kun jij ook weer lekker aan de slag, heerlijk op eigenlijk elke dag!


Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 10 appelflappen.

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 2 à 3 appels
  • 50 gram rozijnen
  • 5 eetlepels suiker
  • 1,5 theelepel kaneel
  • beetje citroensap
  • 1 ei

Keukenspullen

  • Snijplank
  • Kom

Bewaaradvies

  • Bewaar de appelflappen maximaal 3 dagen in een goed afgesloten bak.

Verwarm de oven voor op 200°C. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien. Doe de rozijnen in een kommetje met warm water en laat ze ongeveer 15 minuten wellen. Giet na deze tijd het water af en dep de rozijnen droog.

Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe de appelstukjes samen met de suiker, kaneel en rozijnen in een kom. Doe er een paar drupjes citroensap bij en roer het geheel goed door, totdat de suiker en kaneel goed over de appelstukjes verspreid zijn. 

Tip: wil je nog een beetje extra aan je appelflappen geven? Voeg dan 2 eetlepels (stroh)rum toe aan de appelstukjes! Trust me, dat wil je 😉

Pak een plakje bladerdeeg en leg wat van de vulling in het midden. Leg het niet te dicht op de rand, anders blijft de appelflap bij het bakken niet goed dicht zitten. Vouw de appelflap diagonaal dicht en druk met de tanden van een vork de randjes goed dicht. Herhaal dit tot je bladerdeeg en appelvulling op zijn.

Leg de appelflappen op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de appelflappen hiermee. Strooi nog een beetje suiker over de appelflappen. Bak ze in 20-25 minuten goudbruin in het midden van de oven.

 

 

 

Â