Echte ouderwetse boerencake

Echte ouderwetse boerencake

Voor veel mensen is niks zo lekker als een echte ouderwetse boerencake. Het lijkt misschien een simpel baksel in een tijd waar taarten niet gek en groot genoeg kunnen, maar deze cake wint met zijn smeuïgheid toch altijd vele harten. Hij behoeft verder weinig introductie en er gaan ook geen moeilijke ingrediënten in, dus duik de keuken in en geniet van een lekkere versgebakken cake!


Wat heb je nodig?

  • 200 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • snufje zout

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Mixer met garden
  • Cakevorm

Bewaaradvies

Bewaar de cake maximaal 5 dagen goed
afgedekt of in een afgesloten trommel.


Verwarm de oven voor op 175°C. Mix de boter, suiker en vanillesuiker in de beslagkom tot een gladde massa. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix ondertussen goed door. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen in het boter- en suikermengsel.

Voeg vervolgens beetje bij beetje het meel toe en mix ondertussen ook goed door. Voeg als laatste een snufje zout toe en mix het beslag nog 1 minuut goed door zodat het lekker luchtig wordt.

Vet de bakvorm in of bekleed deze met bakpapier en giet/schep het beslag er gelijkmatig in. Bak de cake op een rooster in het midden van de oven voor 55-65 minuten. Stort de cake na het bakken direct uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.

Baktip: wordt je cake aan de buitenkant te donker en is het midden nog niet gaar? Dek de cake dan af met aluminiumfolie en laat hem zo verder bakken. Dan gaart de cake wel verder, maar wordt hij niet zwart van buiten 😉




1 thought on “Echte ouderwetse boerencake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.