Foolproof Banaanpannenkoekjes

Banaanpannenkoekjes zijn al een tijd hip en ze blijven ook gewoon lekker. Mijn enige probleem ermee is dat het altijd een hoopje ellende wordt tijdens het bakken. Het zal wel iets te maken hebben met dat ik ongeduldig ben en ze telkens te snel (of te lomp) omdraai, maar het eindresultaat bestaat nooit uit mooie ronde pannenkoekjes..
Dit kan natuurlijk beter en ik heb daarom dit foolproof receptje uitgewerkt. Dat foolproof is mer voor mezelf zodat het er ook eens leuk uit ziet (in jullie heb ik natuurlijk alle vertrouwen), maar behalve dat zijn ze ook gewoon super lekker! 😉
Wat heb je nodig?
- 1 rijpe banaan
- 2 eieren
- 2 eetlepels kokosmeel
- snuf kaneel
Keukenspullen
- Koekenpan
- Kommetje om in te mixen
- Vork/garde
Bewaaradvies
- Bewaar de banaanpannenkoekjes maximaal 3 dagen goed afgedekt.
Prak de banaan en doe deze samen met de eieren in je kommetje. Mix goed door elkaar met een vork of garde.
Voeg het kokosmeel en de snuf kaneel toe en mix ook dit goed door. Om klonten te voorkomen kun je het kokosmeel eventueel zeven voor je het erbij doet, maar je kun ook de klontjes met de vork losmaken.
Verwarm een beetje kokosolie in de koekenpan en bak hierin de pannenkoekjes in ongeveer 4 minuten gaar. Ze zijn goed als ze goudbruin zijn en stevig aanvoelen.
Deze pannenkoekjes zijn heerlijk als ontbijt, maar je kunt ze natuurlijk ook als lunch eten en ze zijn gemakkelijk mee te nemen naar je werk!
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.