Friday Favorites #1 – Kookboeken

Friday Favorites #1 – Kookboeken

In Friday Favorites deel ik mijn 5 favoriete dingen van dit moment. Om mee af te trappen deel ik vandaag mijn favoriete kookboeken met jullie!

Misschien een beetje old school van me, maar ik vind het nog steeds heerlijk om kookboeken te gebruiken tijdens het koken en bakken. Natuurlijk sta ik ook regelmatig met mijn iPad in de keuken om een online recept te volgen, maar door een recept scrollen terwijl je 2 kilo deeg aan je vingers hebt plakken is niet altijd even optimaal. Ook vind ik een boek altijd wel iets hebben, een bepaalde geur en uitstraling wat het nét even leuker maakt. Kan niet precies uitleggen waar hem dat in zit, maar wie weet ervaar je het zelf ook met een van de onderstaande boeken!

1. Chickslovefood – Het meal planning-kookboek

Ik ben zelf een groot fan van meal planning omdat ik mezelf goed genoeg ken om te weten dat ik de slechtste keuzes maak op het moment dat ik honger heb. Daarom plan ik sinds 1,5 jaar voor de hele week wat ik ga eten en doe op zondag boodschappen voor de hele week, zodat ik zo min mogelijk in de verleiding kom om voor de ongezonde snacks te gaan. Het meal planning-kookboek van Chickslovefood is voor mij dus echt een uitkomst! “Simpele recepten met maximaal 5 ingrediënten die je van tevoren klaar kunt maken” is precies wat je krijgt met dit boek. Stuk voor stuk lekkere recepten met “gewone” ingrediënten en handige tips voor het preppen en een bewaaradvies. Zeker een aanrader voor iedereen die eens een keer wat anders wil meenemen naar zijn werk.

2. In love with health – Healthy Pleasures

Lisa had voor dit boek geen betere subtitel kunnen verzinnen dan “Jouw favoriete guilty pleasures in een gezond jasje”. Nou vind ik eigenlijk niet dat je je schuldig zou moeten voelen na het eten van een zak friet, een gebakje of een hele pizza, maar het is helaas niet goed voor je lijf om elke dag van dat soort lekkers te genieten. Met de gezonde variaties uit dit boek kan dat echter wel, want ze zijn niet alleen erg smakelijk maar bevatten ook goede voedingsstoffen. Met recepten voor ontbijt, lunch, diner, snacks en sweets is er altijd wel iets te vinden om te maken. Daarnaast staan er ook handige tips in voor gezonde vervangers van bepaalde voedingsmiddelen, ook voor wanneer je uit gaat eten! Healthy Pleasures heb ik “al” in 2015 gekocht, maar het is nog steeds mijn go-to kookboek.

3. Chickslovefood – Het skinny six-kookboek

“Word jij ook zo blij van supergezonde recepten zonder ellenlange ingrediëntenlijsten?” vragen de Chicks in het voorwoord van dit boek. Mijn antwoord daarop is 100% JA. Ik vind het altijd een mega afknapper als ik een gerecht voorbij zie komen wat ik graag wil maken, maar zodra ik naar de beschrijving kijk er daar zo’n 20 ingrediënten staan waarvan je overal maar 2 gram nodig hebt dan ben ik er al snel klaar mee. Skinny Six staat vol met gezonde, makkelijke én lekkere recepten met (je raad het al) maximaal 6 ingrediënten. Heerlijk voor een luie kok als ik en daarnaast geven ze ook nog tips voor variaties en om het koken/bakken nog even wat makkelijker te maken.

4. Fajah Lourens – Killerbody 2

Er is veel te doen geweest rondom het “dieet” van Fajah Lourens en laat ik voorop stellen dat ik niemand aanraad om op 1.350 kcal per dag te leven. Dat gezegd te hebben gebruik ik dit boek ook niet omdat ik het dieet volg, maar dus wel voor de lekkere én makkelijke gerechten die vaak ook nog eens ideaal zijn om mee te nemen naar mijn werk. Een nadeel aan dit boek vind ik dat er bij veel gerechten MKBM whey moet worden toegevoegd in bepaalde smaken. Ik werk daar zelf gemakkelijk omheen door die smaken te vervangen door verse ingrediënten, maar niet iedereen heeft daar natuurlijk zin in en daarnaast is het een goede manier om meer MKBM whey te kunnen verkopen.

5. …

Aan het begin schreef ik dat ik mijn 5 favorieten zou delen, maar ik kom op het moment niet verder dan 4. Ik gebruik wel meer kookboeken dan degene die hierboven beschreven staan, maar nog een echte favoriet zit daar helaas niet bij. Hebben jullie tips voor echte must have kookboeken? Let me know zodat ik deze lijst compleet kan maken!