Friday Favorites #2 – Vragen en opmerkingen

Friday Favorites #2 – Vragen en opmerkingen

In Friday Favorites deel ik mijn 5 favoriete dingen van dit moment. Vandaag zijn dat de “favoriete” vragen en opmerkingen die ik krijg over mijn levensstijl.

De mensen die mij al langer kennen weten dat ik zo’n 3 jaar geleden 22 kilo ben afgevallen. Ik heb daarvoor mijn gewoontes op gebied van eten en bewegen vrij drastisch omgegooid en heb daardoor een nieuwe en gezondere levensstijl ontwikkelt. Hoewel ik veel complimenten heb gehad van mensen die mijn afval proces hebben meegemaakt, merk ik dat er ook nog erg veel mensen zijn die er niets van snappen dat ik nu anders leef/eet en het nodig vinden om daar regelmatig opmerkingen over te maken. Vandaag daarom een beetje een sarcastische Friday Favorites met antwoorden op de 5 meest voorkomende vragen die ik krijg over mijn levensstijl. Krijgen jullie hier ook wel eens mee te maken? En hoe ga jij er dan mee om?

1. Ben je nou nog steeds op dieet?

Nee, ik ben niet op dieet. Nooit geweest ook overigens, ook niet toen mijn focus lag op afvallen. Ik heb er bewust voor gekozen om mijn slechte gewoontes aan te pakken (zoals frisdrank drinken en elke dag snoepen) en die te veranderen in goede gewoontes. Daarbij horen o.a. gezondere keuzes qua eten ja, maar gezond eten betekent niet automatisch dat je op dieet bent.

2. Mag je dat wel eten?

Uh ja, jij? Natuurlijk “mag” ik alles eten. Ik ga alleen een stuk bewuster om met wat ik allemaal in mijn mond en lichaam stop. Dat ik voornamelijk gezond eet heeft niks te maken met dingen wel of niet mogen eten. Het gaat allemaal om balans en daar hoort een flink stuk chocolade of een lekker frietje oorlog ook zeker bij!

3. Ga dan gewoon een keer niet sporten

Het kan natuurlijk geen kwaad om sporten een keer over te slaan als je ergens voor wordt uitgenodigd, maar wat veel mensen (in mijn omgeving) in elk geval niet lijken te begrijpen is dat je sporten ook leuk kan vinden. Dat je niet moet sporten, maar wil sporten. Waarom? Omdat ik het heerlijk vind om te bewegen, mijn energie kwijt te kunnen en aan mijn uithoudingsvermogen en spierkracht te werken. Daarnaast is het sporten in groepsverband ook nog eens gezellig, dus ja ik ga vaak liever sporten dan een avondje uit eten waarna ik met teveel energie en een opgeblazen buik naar bed moet.

4. Zit je nou alweer te eten?

Mensen vinden blijkbaar dat ik vaak eet, want deze vraag krijg ik vooral op het werk bijna dagelijks. Zelf vind ik het wel meevallen en eet eigenlijk alleen als ik honger heb. Misschien is dat vaker dan mijn collega’s omdat ik een snellere stofwisseling heb, meer energie verbruik of gewoon snel honger heb, maar dat ik non-stop zit te eten is zeker niet het geval.

5. Wanneer ga je nou weer normaal doen?

Ik doe al normaal, thank you very much. Oh, je bedoelt dat ik net zoals jij moet gaan eten en leven? Nee bedankt. De manier waarop ik eet, sport en daar keuzes over maak is voor mij normaal. Dit is mijn day to day life en dat bevalt me echt meer dan prima. Ik heb eindelijk een balans gevonden tussen genieten en gezond zijn en durf ik oprecht te zeggen dat ik gelukkig ben en dat zou toch voor iedereen normaal moeten zijn? Natuurlijk is dat relatief, want vroeger vond ik het normaal om elke dag een reep chocolade weg te werken en dat is het natuurlijk nooit.

Ik ben een groot voorstander van iedereen in zijn eigen waarde laten en vind het dan ook prettig als mensen dat bij mij doen. Nou kan ik dit soort vragen en opmerkingen inmiddels wel redelijk van me afzetten, maar toen ik zelf nog zoekende was naar wat voor levensstijl bij me paste was dat een stuk moeilijker. Denk daarom even na voordat je vragen stelt of opmerkingen maakt over iemands keuzes, voor hetzelfde geld hebben zij het er al moeilijk genoeg mee en hebben ze veel meer aan bemoedigende woorden dan veroordelingen.1 gedachte over “Friday Favorites #2 – Vragen en opmerkingen”

  • Meis, leef je leven waar jij je prettig bij voelt andere mensen hebben altijd wel een oordeel je kunt niet iedereen tevreden stellenHet is een top prestatie dat je op zn mooie manier zoveel af hebt kunnen vallen, zonder dieeet! Het zou eigenlijk voor iedereen goed zijn zich te verdiepen in voeding, zodat mensen zouden weten wat ze binnen krijgen en waarom hun lichaam is zoals het is. Ik eet om de twee uur zeker dus voor het zicht van andere mensen de hele dag door en dan krijg je te horen ik zou willen dat ik jou figuur had en dat ik de (hele) dag kon eten! Het ligt er echt aan wat je in je mond stopt. Ik vind het goed en knap van je dat je je levensstijl om hebt kunnen turnen. Dieeten volgen heeft meestal geen zin, omdat mensen inderdaad weer “normaal” gaan doen. # respect to you #powergirl