Gezellig op stap: alpacawandelen bij Alpacafarm Vorstenbosch

Gezellig op stap: alpacawandelen bij Alpacafarm Vorstenbosch

We mogen deze herfst tot nu toe echt genieten van prachtig weer en wat is er dan lekkerder om nog gezellig buiten wat leuks te gaan doen? Dat dachten wij ook en omdat we eens een keer iets anders wilden (en deze beesten gewoon te stoer vinden) zijn we lekker een ochtend gaan alpacawandelen!


Bij Alpacafarm Vorstenbosch kun je namelijk op stap met zo’n lekker wollige alpaca. In een groep van maximaal 20 mensen met een alpaca per twee- of drietal mensen ga je een prachtige route van ongeveer 4 kilometer door Natuurgebied De Maashorst wandelen. Doordat de alpaca’s niet mega snel lopen, doe je zo’n anderhalf uur over deze route en heb je alle tijd om van de omgeving en de alpaca’s te genieten. Helemaal een aanrader om dit in de herfst te doen, omdat het bos er dan extra mooi bij staat en omdat de alpaca’s dan lekker wollig zijn. Dan zijn ze natuurlijk extra schattig 😉

Onderweg zijn er een aantal stops waarbij er diverse informatie over de alpaca gedeeld wordt en waarbij je ook de gelegenheid hebt om zelf vragen te stellen. Zo leer je meer over de speciale wol, de voortplanting en hun algemene gedrag. Bij het derde en laatste stopmoment op de hei is er de mogelijkheid om de dieren te voeren en om leuke foto’s te maken. Zie hieronder het resultaat van de fotoshoot met “onze” alpaca Klaus. Is het geen knapperd?

Lees verder onder de foto.

Behalve de alpaca wandelingen bieden ze bij Alpacafarm Vorstenbosch ook meet & greets aan, waarbij je onder begeleiding de wei in gaat om kennis te maken met de alpaca’s.

Op het terrein bevindt zich ook de enige echte Alpacabar, waar je lekker een kopje koffie of thee kan drinken voor of na je wandeling, maar het is ook mogelijk om hier een lunch of high tea te nuttigen. Daarvoor moet je wel even vooraf reserveren! Ook verkopen ze in de Alpacabar leuke alpaca souvenirs, zoals sleutelhangers en pennen, maar ook dekens van alpacawol en leuke alpaca knuffels.

In totaal zijn wij uiteindelijk zo’n 2 uur bezig geweest met de voorbereiding (wat info over de wandeling, uitdelen van de alpaca’s in de groep), het wandelen en de dieren weer terug in de wei zetten. Kosten voor een alpaca wandeling zijn €20,- per persoon. Op de site van Alpacafarm Vorstenbosch kun je je hiervoor inschrijven zodat je verzekerd bent van een plekje. Wees er snel bij, want ze zijn erg populair!