Gezonde ontbijtwafels met vers fruit

Sinds ik het bakken weer wat meer heb opgepakt heb ik steeds de droom gehad om een keer wafels te bakken. Eigenlijk een hele suffe droom natuurlijk, maar zeg nou zelf: wie vindt wafels nou niet lekker? Zo’n heerlijke warme Belgische wafel met warme kersen of een flinke lading slagroom en chocoladesaus… Natuurlijk qua calorieën en voedingswaarden niet echt een verantwoorde keuze en helemaal niet als ontbijt. Daarom hierbij een recept voor een wat gezondere variant waarmee jij de dag vol goede energie start!
Wat heb je nodig?
Dit recept is voor 3 tot 4 wafels.
Voor de wafels:
- 100 gram speltmeel
- 1 banaan
- 1 ei
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
Voor de topping:
- 100 gram kwark of Griekse yoghurt
- fruit naar keuze
Keukenspullen
- Beslagkom
- Mixer met garden
- Wafelbakvorm
Bewaaradvies
- Bewaar de wafels maximaal 1 dag in een afgesloten bak in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Prak de banaan en doe deze samen met de rest van de ingrediënten in de beslagkom. Meng alles met een mixer met garden goed door elkaar en zorg ervoor dat er geen klontjes meer in het beslag zitten.
Vet de wafelbakvorm lichtjes in en verdeel het beslag er gelijkmatig over.
Bak de wafels in 15-20 minuten gaar in het midden van de oven.
Laat de wafels een paar minuten afkoelen voordat je de topping erop doet, ander wordt de kwark/yoghurt te nat en warm en dat is niet zo lekker.
Tip: heb je geen wafelbakvorm? Je kunt ook prima pannenkoekjes bakken van dit beslag! Gebruik dan wat kokosolie en een grote koekenpan.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.