Gingerbread cupcakes

Gingerbread cupcakes

Gingerbread is voor mij zo’n typisch Amerikaans kerstding, maar ook in Nederland begint het aan populariteit te winnen. De meesten van ons kennen wel de leuke gingerbread men, van die leuk versierde koekpoppetjes die de zoetsappige kerstfilmfamilies samen bakken en versieren (I love it!). Omdat ik koekjes toch een beetje te voor de hand liggend vond heb ik deze kerst een recept voor gingerbread cupcakes voor jullie. Kun jij ook je eigen zoetsappige kerstmomentje creëren 😉


Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 12 cupcakes.

Voor de cupcakes:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 200 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren (kamertemperatuur)
  • 2 eetlepels melk
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels nootmuskaat
  • snufje zout

Voor de botercrème:

  • 200 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 250 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels heet water

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Mixer met garden
  • Muffinvormpjes
  • Muffinbakvorm (optioneel)
  • Spuitzak

Bewaaradvies

  • Bewaar de gedecoreerde cupcakes maximaal 2 dagen in een afgesloten bak in de koelkast

De cupcakes

Verwarm de oven voor op 175°C. Mix de boter, suiker en vanillesuiker in de beslagkom tot een gladde massa. Voeg  de eieren 1 voor 1 toe en mix ondertussen goed door. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen in het boter- en suikermengsel.

Voeg vervolgens beetje bij beetje het meel toe en mix ondertussen weer goed door. Voeg als laatste de kruiden, 2 eetlepels melk en een snufje zout toe en mix het beslag nog 1 minuut op middelhoge snelheid.

Verdeel het beslag met 2 eetlepels gelijkmatig over de muffinvormpjes. Bak de cupcakes op een rooster in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Haal de cupcakes na het bakken uit het bakblik en laat ze volledig afkoelen.

De botercrème

Doe de boter in de beslagkom en mix deze glad en luchtig. Voeg vervolgens de 2 eetlepels heet water toe en daarna beetje bij beetje de poedersuiker. Mix ondertussen goed door tot alles is opgenomen.

Schep de botercrème in de spuitzak en decoreer de cupcakes. Bestrooi de botercrème eventueel nog met wat korstige decoratie.




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.