Ham-meloen salade met couscous

De afgelopen week hebben we in Nederland weer lekker kunnen genieten van zomerse temperaturen. Ik zeur niet hoor, maar wanneer het buiten 25°C+ graden is heb ik weinig zin om te zwoegen in de keuken. Omdat ik wel nog steeds lekker en gezond wil eten staat een goed gevulde salade hier dan ook regelmatig op het menu. Deze salade met ham, meloen en couscous heeft een heerlijk zomers tintje en is lekker verfrissend tijdens de zomerdagen!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen.
- 100 gram gemengde sla
- 50 gram couscous
- 4 plakjes rauwe ham
- 1/4 galia meloen
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel honing
Keukenspullen
- Slakom
- Snijplank
- Steelpannetje
- Zeef (optioneel)
Bewaaradvies
- Bewaar de salade maximaal 1 dag in een afgesloten bak in de koelkast.
Doe de couscous in een steelpannetje en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer de couscous gaar is doe je hem in de zeef en spoel je hem af onder de koude kraan. Je kunt de couscous ook gewoon laten afkoelen. Zorg dat de couscous goed is uitgelekt, anders krijg je een heel natte salade.
Snijd ondertussen de meloen in kleine stukjes. Meng de zonnebloemolie, mosterd, honing en het azijn samen in de slakom. Voeg de sla toe en hussel goed door elkaar.
Doe de couscous en stukjes meloen erbij en hussel nogmaals. Scheur de ham in snippers/reepjes en meng door de salade. Eet smakelijk!
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.