Havermout-rozijnenkoekjes ontbijtrepen

Havermout-rozijnenkoekjes ontbijtrepen

Sommige mensen vinden ze vreselijk, maar sinds ik jaren geleden mijn eerste oatmeal raisin cookie proefde ben ik verkocht. In het Nederlands noemen we het gewoon lekker plat de havermout-rozijnenkoekjes maar hoe je het ook noemt, ze worden er voor mij niet minder lekker op 😉 Ik had er zelf weer eens zin in en besloot om er een iets gezondere versie van te maken, die je dus als ontbijt kan eten! Super makkelijk om te maken en ook ideaal om onderweg op te eten. Wil je liever nog wat eiwitten toevoegen aan je ontbijt? Verkruimel de repen dan door een bak magere kwark!


Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 4 repen.

  • 50 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 20 gram rozijnen
  • 10 gram walnoten
  • 3 eetlepels water
  • 2 eetlepels honing
  • snufje kaneel

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Snijplank

Bewaaradvies

  • Bewaar de ontbijtrepen maximaal 5 dagen in een afgesloten bak.

Verwarm de oven voor op 175°C. Doe de havermout en het amandelmeel samen met een snufje kaneel in de beslagkom. Hak de walnoten fijn en voeg de stukjes toe aan de beslagkom.

Schep de honing erbij en roer door voor zover dat gaat. Doe er een klein scheutje water bij en roer nogmaals. Voeg het water in kleine beetjes toe, zodat het beslag niet te nat wordt. Het moet een stevige, goed gemengde massa worden die niet uitloopt.

Voeg als laatste de rozijnen toe, schep deze rustig door het beslag. Laat het nu 5 minuten staan zodat de havermout het vocht kan opnemen. Verdeel hierna het beslag in een vierkant op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in 15 minuten goudbruin.

Snijd het vierkant direct na het bakken in repen, als je wacht tot het volledig is afgekoeld heb je kans dat ze gaan breken. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.