Havermoutpannenkoekjes

Havermoutpannenkoekjes

Havermout is nog steeds helemaal hip en happening en ook ik ben fan. Het bevat veel goed voedingsstoffen, vult goed en je kunt er heerlijk mee variëren. Van mugcake tot koekjes en van overnight oats tot deze pannenkoekjes. Heerlijk met een snufje kaneel, maar ook makkelijk om te toveren tot chocolade pannenkoekjes door het toevoegen van een eetlepel cacaopoeder.

Zie je, zelfs met dit havermoutrecept kun je alweer verder variëren. Zo maak je er altijd iets van wat jij lekker vindt, want daar gaat het uiteindelijk om toch!?


Wat heb je nodig?

  • 40 gram havermout
  • 1 eetlepel speltmeel
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 120 ml (amandel)melk
  • stevia naar smaak
  • snufje kaneel
  • kokosolie om in te bakken

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Koekenpan
  • Jus/sauslepel

Bewaaradvies

  • Bewaar de pannenkoekjes max. 1 dag goed afgedekt in de koelkast

Verhit de kokosolie alvast in de pan zodat deze dalijk goed op temperatuur is. Als de pan niet heet genoeg is zullen de pannenkoekjes sneller blijven plakken en komen ze niet zo mooi uit de pan.

Meng de havermout, het speltmeel, bakpoeder en een snuf kaneel in de beslagkom. Voeg de (amandel)melk, het ei en stevia naar smaak toe en mix tot een luchtig beslag.

Gebruik de jus/sauslepel om het beslag in de pan te scheppen, zodat je makkelijk kleine pancakes kunt maken. Bak de pannenkoekjes elk ongeveer 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn.

De pannenkoekjes zijn lekker om zo te eten, maar ook met bijvoorbeeld wat Nutella, pindakaas of een beetje stroop. Dat maakt ze natuurlijk wel iets minder healthy 😉 Je kunt ze ook prima combineren met wat vers fruit, dat is wel weer helemaal verantwoord!