Havermoutpap met kaneel

Havermoutpap met kaneel

Nu we komende week weer te maken krijgen met wat winterse temperaturen, kunnen we allemaal wel een lekker warm ontbijtje gebruiken. Havermoutpap is misschien wat oldskool, maar het is niet voor niets een ontbijtje wat nog steeds populair is. Makkelijk te maken, vult goed en je bent meteen helemaal warm van binnen. Kun je er weer tegenaan als je de auto moet gaan krabben 😉


Wat heb je nodig?

  • 200 ml melk
  • 60 gram havermout
  • 1 theelepel honing
  • snufje kaneel

Keukenspullen

  • Steelpannetje

Bewaaradvies

  • Bewaar de havermoutpap maximaal 2 dagen in de koelkast.

Doe de melk en de havermout in het steelpannetje en zet dit op een laag vuurtje. Warm het al roerend op en laat de pap rustig wat inkoken, zodat het steviger wordt.

Voeg een beetje kaneel naar smaak toe en roer het goed door.

Doe een theelepel honing in een kommetje. Haal de havermoutpap van het vuur en schep deze bij de honing. Roer nog eens goed door en eet smakelijk!

 

 

 

 

 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.