Healthy perenmuffins met walnoot

Healthy perenmuffins met walnoot

Vanwege mijn vakantie hebben jullie even wat minder van me gehoord, maar om het goed te maken ben ik terug met een oh my god zo lekker recept! Deze muffins zijn het zo waard om te bakken en vervolgens eet je ze als ontbijt of als snack in de middag, want ze zijn niet alleen lekker maar ook nog eens gezond. Denk dat ik ze nu zelf ook gewoon weer in de oven ga zetten, bak jij met me mee? 😉


Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 10-12 muffins.

  • 150 gram speltmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram havermeel
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 peren
  • handje walnoten

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Mixer met garden of een vork
  • Muffinvormpjes
  • Muffin bakblik (optioneel)

Bewaaradvies

  • Bewaar het muffins maximaal 3 dagen in een afgesloten bak of 1 maand in de vriezer.

Verwarm de oven voor op 170°C. Doe de melen, melk, eieren, honing, kokosolie, vanille extract, kaneel, bakpoeder en een snufje zout samen in de beslagkom en mix tot een glad beslag. Je kunt hiervoor een mixer met garden gebruiken, maar het kan ook prima met een vork.

Schil de peer en snijd in vieren. Haal het binnenste eruit en snijd de peer in kleine stukken van ongeveer 1 cm. Houd een paar stukjes apart voor decoratie bovenop (ongeveer 3 per muffin). Schep de overige stukjes peer luchtig door het beslag.

Hak de walnoten in stukken. Houd hier ook een aantal van apart voor decoratie en schep de rest door het beslag.

Zet de muffinvormpjes in het bakblik en schep met een eetlepel het beslag in de vormpjes. Vul ze tot net onder de rand. Dit gaat prima omdat ze tijdens het bakken niet veel meer gaan rijzen en dus niet overlopen.

Decoreer de muffins met de overgebleven stukjes peer en walnoot en doe op iedere muffin nog een snufje kaneel.

Bak ze in 30 minuten gaar in het midden van de oven. Laat ze even afkoelen voor het serveren.

 

 

 

 

 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.