Healthy speculaasmuffins

Nu het technisch gezien weer herfst is en we dat stiekem ook beginnen te merken aan het weer, zijn er zoveel lekkere dingen die nu weer “in het seizoen” zijn. Behalve dat de pepernoten al in de winkels liggen (en ik ook al een zak heb leeggegeten) hou ik van alle dingen met speculaas. Alleen de geur al ga ik van watertanden! Maar omdat de meeste speculaasdingen niet zo gezond zijn dat je er elke dag een berg van kan eten, heb ik deze healthy speculaasmuffins gebakken. Zo begin je zelfs je ontbijt al lekker met wat speculaas en je hele huis ruikt er ook nog eens heerlijk door! 😉
Wat heb je nodig?
- 60 gram volkoren speltmeel
- 40 gram amandelmeel
- 40 gram Green Sweet bruine suiker
- 1 ei
- 75 ml melk
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 1 eetlepel honing
- 2 theelepels olie
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- handje amandelschaafsel
Keukenspullen
- Beslagkom
- Muffinvormpjes
- Muffinbakvorm (optioneel)
Bewaaradvies
- Bewaar de muffins maximaal 5 dagen in een afgesloten bak of tot wel 1 maand in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 175°C. Doe het speltmeel en amandelmeel samen met de speculaaskruiden, het bakpoeder en een snufje zout in de beslagkom. Roer de droge ingrediënten door elkaar.
Voeg vervolgens de Green Sweet bruine suiker toe samen met het ei, de melk en honing. Meng het geheel met een lepel door elkaar, je hebt hier geen mixer voor nodig.
Zet de muffinvormpjes in de bakvorm en schep het beslag er met een eetlepel in. Vul de vormpjes voor ongeveer 2/3. Strooi op iedere muffin nog wat amandelschaafsel ter decoratie en bak ze in 20 minuten gaar in het midden van de oven.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.