Herfstige pompoencake met walnoot

Hoewel ik zelf niet echt een liefhebber ben van pompoen (shame on me, I know) ben ik ook niet bang voor een uitdaging. Daarom ben ik aan de slag gegaan met dit ingrediënt wat me tot nu toe nog niet echt enthousiast maakt om te proberen er iets mee te maken waar ik wel blij van word 😉
De beste manier leek me om de pompoen gewoon een beetje te verstoppen in iets lekkers en dat is dus deze (best wel gezonde) pompoencake met walnoot geworden. De smaak van de pompoen is zeker aanwezig, maar in combinatie met de andere ingrediënten vind ik het een stuk lekkerder. Ben jij wel een pompoenfan? Ook dan is deze cake zeker een aanrader voor jou!
Wat heb je nodig?
- 200 gram pompoenblokjes
- 150 gram speltmeel
- 50 gram amandelmeel
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 20 gram walnoten
- 2 eieren
- 3 eetlepels honing
- 2 eetlepels kaneel
- 1 eetlepel bakpoeder
- snufje zout
Keukenspullen
- Beslagkom
- Steelpannetje
- Vork/stamper
- Cakevorm
Bewaaradvies
- Bewaar de pompoencake maximaal 5 dagen in een afgesloten bak of tot wel 1 maand in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 170°C. Doe de pompoen blokjes in het steelpannetje en kook ze volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Giet de pompoen blokjes af en prak ze met een vork of stamppot stamper tot een puree.
Doe het speltmeel samen met het amandelmeel, kaneel, bakpoeder en een snufje zout in de beslagkom. Meng de droge ingrediënten door elkaar met een lepel. Hak de walnoten in grove stukken en voeg ook deze toe aan de ingrediënten in de beslagkom. Voeg vervolgens de honing, zonnebloemolie en de eieren toe en roer tot een glad beslag.
Als laatste voeg je de (inmiddels wat afgekoelde) pompoenpuree toe en roer je het nogmaals door.
Bekleed je bakvorm met bakpapier en verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Bak de pompoencake in het midden van de oven in … minuten gaar. Laat heel even afkoelen voor het aansnijden.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.