Homemade eiersalade

Je hoort me vaak zeggen “de lekkerste ….. maak je natuurlijk gewoon zelf!” en dat is ook in het geval van eiersalade wat mij betreft waar. Het is zo makkelijk om te doen en doordat je er zelf zoveel liefde in steekt, smaakt hij gewoon extra lekker 😉 Heerlijk om net dat beetje extra aan je lunch te geven, of om op tafel te zetten tijdens een avondje borrelen!
Wat heb je nodig?
- 4 eieren
- 1 eetlepel kwark
- 1 theelepel mayonaise
- 1 kleine ui
- peper en zout naar smaak
Keukenspullen
- Steelpan
- Snijplank
- Afsluitbaar bakje
Bewaaradvies
- Bewaar de eiersalade maximaal 3 dagen in het afgesloten bakje in de koelkast
Breng water aan de kook in het steelpannetje en voeg de eieren toe. Kook ze in ongeveer 9-10 minuten tot ze vrijwel hardgekookt zijn. Haal de pan van het vuur, giet het kokende water af en laat de eieren vervolgens schrikken door er koud water overheen te gieten. Vul het pannetje met koud water en laat de eieren daarin staan om af te koelen.
Snijd ondertussen de ui in kleine stukjes en doe deze in het afsluitbare bakje, hier maak je de eiersalade in zodat je het meteen gemakkelijk kan bewaren. Wanneer de eieren zijn afgekoeld ga je ze pellen. Prak de eieren vervolgens op de snijplank met een vork zodat je kleine stukjes overhoudt. Het hoeft dus niet helemaal pulp te worden 😉
Voeg de eieren toe aan de gesneden ui en roer ze vast even door elkaar. Voeg vervolgens de kwark, mayonaise en de kruiden naar smaak toe en mix het geheel goed door elkaar. Sluit het bakje af en zet de eiersalade een half uurtje in de koelkast zodat hij goed koud is.
Erg lekker op een broodje met wat komkommer en sla, of op een toastje tijdens de borrel!
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.